Аліна Шевчук: мій університет - це моє майбутнє!

9 лютого 2024 року

Людина завжди ціниться по тому,
Що вона зробила, що могла,
Скільки сил у неї вистачало,
Щоб на світі більше щастя стало.
Ліна Костенко «Крила»

   Найважливіше питання, яке хвилює кожного випускника після закінчення школи: як правильно обрати навчальний заклад, майбутню сферу діяльності, як знайти себе у цьому житті, забезпечити себе та допомагати батькам, знайти стабільну роботу.
   Сучасний світ професій став різноманітним, збільшилась кількість закладів вищої освіти як державних так комерційних. Вони мають майже однаковий набір спеціальностей та факультетів, але різну якість фахової підготовки. Тяжко визначитись, можливостей багато, а вибір потрібно зробити лише один. Це призводить до того, що багатьом старшокласникам стає складніше обрати майбутню професію. На ринку праці нині все більше спостерігається попит на спеціальності які є актуальними на сьогодення. А саме: інженерні спеціальності, спеціалісти з технології у різних галузях АПК та обслуговування населення України.
–   Чим приваблюють такі спеціальності сучасну молодь?
Це запитання ми задали Аліні Шевчук - учениці 11 класу, випускниці Борівського академічного ліцею Фастівського району, Київської області.

Ось що відповіла Аліна:
 –  Інженер – це справжня професія, правда більше чоловіча. Але я хочу навчитися водити авто і в цьому розбиратися. З дитинства полюбляю і шити, і плести, випікати солодощі з мамою та бабусею, допомагаю батькові біля машини. Все так цікаво. Але вибір спеціальності майбутнього – це так складно. Так швидко змінюються пріоритети. Зараз я навчаюся на підготовчих курсах до вступу у НУБІП України. Обрала 4 дисципліни. Вони є універсальні при вступі на різні спеціальності. Тому слухаю батьків, викладачів на курсах, продивляюся головну сторінку університету. Курси дають мені більше знань, аніж у ліцеї. Дуже хочеться навчатися в найкращому університеті країни. В цьому році змінюються правила вступу. Вони стають складнішими. Зрозуміло, що є бажання отримати державне місце. Час для вибору ще є. Але я обрала НУБіП України та хочу навчатися саме тут.
 – Як розпочався ваш шлях знайомства з НУБіП?
 – Мені в цьому допомогла зустріч та мотивуюча розмова з викладачем кафедри ОПБСТ Заболотько О.О., який завітав до нас. Олег Олександрович ознайомив нас з пріоритетами навчання в Національному університеті біоресурсів і природокористування України та підготовкою інженерів у ЗВО, зокрема на механіко-технологічному факультеті та на інших факультетах університету.
   Олег Олександрович закцентував увагу на тому, що на базі НУБіП є підготовчі курси, які допоможуть абітурієнту покращити свої знання для складання ЗНО. Завдяки цій зустрічі та пораді, я разом з батьками відвідала університет і стала слухачем підготовчих курсів. Як показали результати попередніх вступних кампаній, результат повинен бути вищим за 156 балів з математики. Крім того, при вступі на окремі спеціальності і «Агроінженерія» зокрема, надається особлива підтримка за результатами навчання на підготовчих курсах та участі в олімпіаді.
 –   Які ваші мрії на майбутнє?
 –  У найближчому майбутньому, я маю наміри добре підготуватися та здати ЗНО. Стати студенткою НУБіП України. Набути самостійності, знайти себе, допомагати батькам та бути їм опорою. Вони мене дуже люблять.
   Гарна освіта потрібна для того, щоб отримати «крила» для подальшого життя. Влаштуватись на роботу і отримувати моральне та матеріальне задоволення від улюбленої справи.
   НУБіП України – це те місце, де, я вірю, здійсняться мої мрії і «крила» понесуть у вирій життя.

 

Бесіду провів доцент кафедри охорони праці та біотехнічних систем у тваринництві
Олег Заболотько

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook