ПРЕДСТАВНИКИ НУБІП УКРАЇНИ ДОЛУЧАЮТЬСЯ ДО РОЗВИТКУ МОЛОЧНОЇ ГАЛУЗІ УКРАЇНИ

9 лютого 2024, 14:02
8 лютого 2024 року відбулися парламентські слухання Комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики на тему «Молочна галузь України: стан, проблеми та шляхи їх вирішення», на які були запрошені представники НУБіП України
   Відповідно до плану роботи Комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики на період роботи одинадцятої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання виїзні комітетські слухання відбулися під головуванням Голови Комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики ГАЙДУ О. В. Захід проходив на базі ТДВ «Яготинський маслозавод», одного з найбільших національних виробників молочної продукції, що входить до Групи компаній «Молочний Альянс».
  У продовження налагодженої співпраці в рамках проведеного спільного Всеукраїнського круглого столу «Фінансовий механізм стимулювання розвитку виробництва та переробки молока в Україні в умовах воєнного стану», який відбувся 7 грудня 2023 року на базі НУБіП України до участі у комітетських слуханнях були запрошені РАДЬКО В. І. – д.е.н., професор кафедри організації підприємництва та біржової діяльності; СЛЮСАРЕНКО С. В. – к.ю.н., доцент кафедри адміністративного та фінансового права НУБіП України та СТРІХОВСЬКИЙ Д. М. – аспірант кафедри організації підприємництва та біржової діяльності.
  

  На слуханнях були присутні народні депутати Комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики, перший заступник Міністра аграрної політики та продовольства України ВИСОЦЬКИЙ Т. М., Голова Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів ТКАЧУК С. П., Перший заступник Голови Київської обласної військової адміністрації БОЙКО М. М., Голова Бориспільської районної держадміністрації ДЯЧЕНКО Р. О., Перший заступник голови Броварської районної державної адміністрації Дорошенко О. О., Генеральний директор Федерації роботодавців України ІЛЛІЧОВ Р. В., Голова Наглядової ради Групи компаній «Молочний альянс» ВОВЧЕНКО С. М., Виконавчий директор Об’єднання «Спілка молочних підприємств України» ДІДУР А. В. та інші представники та стейкхолдери молочної галузі.

  Програма заходу передбачала обговорення нагальних питань щодо стабілізації ситуації в молочній галузі, необхідності розробки пропозиції щодо її розвитку та змін до законодавства у цій сфері. Адже вона відіграє суттєву роль у забезпеченні продовольчої безпеки країни, має важливе економічне, соціальне та екологічне значення.
  Учасники обговорили актуальні проблеми та можливі шляхи їх вирішення. Одними з них є забезпечення ефективного функціонування виробників та переробників молока, доступність молочної продукції для споживачів, боротьба з фальсифікацією молочної продукції та доступ до фінансових ресурсів.
У підсумку були прийняті рішення щодо необхідності формування робочої групи для розробки пропозицій по удосконаленню нормативно-правових актів щодо забезпечення стійкості молокопродуктового підкомплексу та розробки національної програми розвитку молочної галузі.
Представники НУБіП України будуть і надалі залучатися до таких заходів за для забезпечення спільної перемоги та конкурентоздатності національної економіки.
Доцент кафедри організації підприємництва та біржової діяльності Нікітченко С. О.
  
Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook