Активна участь в зимовій школі науково-педагогічних працівників факультету харчових технологій – запорука корисного підвищення кваліфікації

9 лютого 2024 року
НУБІП України

      З 29 січня по 2 лютого 2024 року науково-педагогічні працівники факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК  мали честь в онлайн форматі відвідати VІ Зимову школу в рамках імплементації проєкту Центр досконалості Жана Монне «Європейські Студії соціальних інновацій в освіті» - Jean Monnet Centre of Excellence ESSIE - 101085552 - ERASMUS-JMO-2022-COE та для підтримки сталості проєкту напряму Жана Монне Кафедра Жана Монне «Соціальні та культурні аспекти Європейських Студій» (SCAES)620635-EPP-1-2020-1-UA-EPPJMO-CHAIR.

     Тема цього заходу «Соціальна політика ЄС і політика згуртування: Розробка політик та імплементація» відбулася за участі представників виробництва, державних органів влади та місцевого самоврядування, представників громадських організацій, викладачів, дослідників та студентів.
       Зимова Школа проводилася за підтримки Національного Еразмус+ Офісу в Україні.

 

Курс "Соціальна політика ЄС" мав на меті багатобічне дослідження соціальної сфери Європейського Союзу та фактори, механізми, напрями, інструменти його соціальної політики. Коло питань достатньо широке, адже соціальна політика включає багато аспектів, які в масштабі ЄС ускладнюються самим обсягом угруповання. Програма курсу "Соціальна політика ЄС" передбачала вивчення наступних тем:

1. Європейська соціальна політика – основа управління соціальними системами і процесами в Європі.
2. Соціальна структура та стратифікація суспільства ЄС.
3. Соціальні моделі Європи: порівняння та характеристика.
4. Демографічні процеси в Європі.
5. Міграційні процеси в ЄС.
6. Європейський ринок праці: новітні тенденції та актуальні заходи.
7. Якість життя населення ЄС: особливості вимірювання та ефективність урядових політик.

Неймовірні зусилля команди проєкту VІ Зимової школи дозволили нам всім підвищити рівень своїх знань в питаннях найактуальніших проблем політик Європейського Союзу. Всі без винятку спікери грунтовно та фахово виклали матеріали, що стосуються розуміння питань європейської інтеграції. Кожна доповідь пронизана фаховістю спеціалістів, що їх надавали всім учасникам школи. Це надзвичайно важливо в такий час, коли Україна веде переговорний процес щодо вступу в ЄС та проведення реформ.
     Серед переваг даної школи було й те, що весь матеріал ми можемо проглядати і використовувати у разі виникнення необхідності, бо і презентації, і виступи спікерів записано і є у вільному доступі.
       Багаж наших науковців поповнився новими знаннями, підтвердженням чого є отримані сертифікати. Тому щиро вдячні організаторам проєкту і безпосередньо вченим Марії Нестеровій та Оксані Головко-Гавришевій за участь і спілкування та отримання неоціненного досвіду в питанні соціальної політики ЄС та політики згуртованості.

 

Михайло МУШТРУК
доцент кафедри процесів і обладнання
переробки продукції АПК

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook