На механіко-технологічному факультеті відбулося затвердження тем та методик дисертаційних досліджень аспірантів першого року навчання

10 лютого 2024 року
Навчання та розвиток науки – це ключі
до розширення горизонтів розуміння світу
та розкриття потенціалу людини
 
   З метою якісної підготовки здобувачів освітньо-наукового ступеня доктор філософії 08 лютого 2024 р. було проведено процедуру захисту тем та методик дисертаційних досліджень аспірантами першого року навчання механіко-технологічного факультету.
   На виконання наказу від 05.01.2024 р. № 11 «Щодо проведення процедури захисту теми та методики дисертаційного дослідження», відповідно до Положення про організацію освітнього процесу підготовки доктора філософії у Національному університеті біоресурсів і природокористування України було сформовано відповідну комісію у складі декана механіко-технологічного факультету, д.т.н., проф. Вячеслава Братішка, гаранта освітньо-наукової програми, д.т.н., проф. Івана Роговського, заступника декана з наукової роботи, д.т.н., проф. Олексія Степанова, голови ради молодих вчених факультету, к.т.н., доц. Людмили Тітової. Комісія заслухала виступи аспірантів першого року навчання та оцінила актуальність обраних тем дослідження та їх важливість для науки. 

   Під час проведення заходу аспіранти презентували проєкти своїх досліджень за темами дисертацій, акцентуючи увагу на актуальності теми та наявного вітчизняного та світового наукового доробку. Особливу увагу комісія звернула на зміст майбутнього дисертаційного дослідження, надавши рекомендації щодо його наповнення для досягнення поставленої мети.
    Під час засідання було обговорено актуальні проблеми в розрізі тем наукових досліджень, які спрямовані на забезпечення ефективного управління інноваційним розвитком аграрних формувань України в сучасних умовах. Наукова дискусія відбувалася за такими напрямами:
  • підвищення ефективності контролю технічного стану трансмісійної установки енергонасиченого трактора на транспортних операціях (аспірант Станіслав Костюк, науковий керівник - д.т.н., проф. Євген Калінін);
  • обґрунтування параметрів та режимів діагностування насос-форсунок паливної системи двигунів зернозбиральних комбайнів (аспірант Володимир Гаврилюк, науковий керівник - к.т.н., доц. Валерій Іщенко);
  • обґрунтування параметрів і режимів роботи пневматичних висівних апаратів селекційних сівалок просапних культур (аспірант Олександр Карлаш, науковий керівник - к.т.н., доц. Юрій Гуменюк).

   Під час конструктивних дебатів виступив заступник декана механіко-технологічного факультету Олексій Степанов, який підтримав аспірантів і зазначив, що ця зустріч спрямована на створення більш структурованої моделі наукових досліджень у рамках обраної тематики.
   Всі аспіранти висловили свою вдячність гаранту, науковим керівникам, членам комісій та своїм колегам за їх підтримку.
  За підсумками засідання комісія підтримала пропоновані теми та погодила методики дисертаційних досліджень аспірантів першого року навчання, надавши відповіді рекомендації науковим керівникам та здобувачам.
   Сподіваємося, що внаслідок обговорення було сформовано передумови для розвитку наукових концепцій, які слугуватимуть основою для написання наукових праць та розділів дисертаційних досліджень.

Олексій Степанов,
заступник декана МТФ з наукової роботи

 

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook