Розширюємо горизонти співпраці з коледжами університету

9 лютого 2024 року
Проведення в відокремлених структурних підрозділах університету відкритих гостьових лекцій на засадах співпраці стало доброю традицією на економічному факультеті. Ця сучасна та ефективна форма занять передбачає розвиток критичного мислення здобувачів освіти, комунікації в процесі навчання, набуття членами педагогічного колективу нового досвіду використання інноваційних методів.
 В рамках такої співпраці, на запрошення циклової комісії маркетингу, торгівлі та харчових технологій ВСП "Ірпінський фаховий коледж НУБіП України" гостьову лекцію для студентів 2 курсу спеціальності 181 «Харчові технології» провела к.е.н., доцент кафедри економіки НУБіП України, гарант магістерської освітньої програми «Економіка підприємства» Тетяна Гуцул.
 
 
Тема лекції «Персонал підприємства, продуктивність праці та її оплата» є складовою вивчення дисципліни «Економіка підприємств різних типів» в рамках теми «Трудові ресурси підприємства». Саме тому модераторкою лекції, що була проведена з використанням сервісу Zoom, виступила викладачка дисципліни к.е.н. Валентина Вдович. У вступному слові вона звернула увагу студентів на те, що тема трудозабезпечення підприємства є актуальною для всіх галузей економіки, зокрема і сфери громадського харчування, оскільки достатня забезпеченість потрібними трудовими ресурсами, раціональне використання їх, високий рівень продуктивності праці мають велике значення для підвищення ефективності функціонування підприємств. 
 
 
В ході лекції було доступно розкрито економічну сутність категорій «трудові ресурси», «робоча сила», «людський капітал», «персонал підприємства», основні рівні їх класифікації, особливості використання персоналу та формування трудового потенціалу підприємства. Лектор детально охарактеризувала методики оцінки використання персоналу підприємства, обчислення продуктивності праці як показника результативності та ефективності трудової діяльності.
 
 
 
 
Окремо лектор зупинилася на особливості організації трудових відносин в умовах воєнного стану та на системах оплати праці, як традиційних, так і системі грейдів, сутність якої полягає в розробці, коригуванні постійної частини заробітної плати з урахуванням цінності посади; робочого місця та її впливу на результат діяльності підприємства.
На завершення заходу, студенти активно задавали питання та відмітили, що була лекція була цікавою, пізнавальною, а презентація посилила зрозумілість, логічність і повноту викладення матеріалу лекції.
 
Дякуємо колективу ВСП “Ірпінський фаховий коледж НУБіП України” за плідну співпрацю.
 
Вікторія Байдала,
                                     завідувачка кафедри економіки
Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook