Канікули завершилися і знову настала пора працювати над своїми мріями та досягати нових висот

10 лютого 2024 року
Після тривалого періоду відпочинку і розваг у студентів НУБіП України спеціальності 071 «Облік і оподаткування» (ОП «Облік і аудит») канікули завершилися і вони розпочали навчальний процес. Повертаючись до навчання після канікул можуть виникати змішані почуття. З одного боку, трохи сумно покидати відпочинок і повертатися до рутини, а з іншого - повернення до навчання приносить нові можливості та виклики.
 
Навчання у студентів – це важливий етап їх життя, коли вони поглиблюють свої знання, розвивають навички та готуються до майбутньої кар'єри. Мотивація та підтримка викладачів мають суттєвий вплив на студентів. Вони активно залучаються до навчального процесу, проте кінцевий успіх у навчанні залежить від кожного окремого студента і їхнього підходу до навчання.
Поспілкувавшись зі бакалаврами та магістрами спеціальності 071 «Облік і оподаткування» (ОП «Облік і аудит»), ми з’ясували, як вони ставляться до освіти в умовах воєнного стану.
Студенти 1 і 2 курсів, які і перший семестр навчалися очно зауважили, що очне навчання надає їм можливість взаємодіяти та спілкуватися один з одним у реальному часі, що сприяє розвитку соціальних навичок, співробітництву та взаєморозумінню в групі.
Крім цього, очне навчання має кілька переваг:
1. Студенти можуть взаємодіяти один з одним та з викладачем, задавати запитання, обговорювати матеріал у реальному часі. Це підвищує залученість студентів до навчання та розуміння матеріалу.
2. Студенти мають можливість спілкуватися та конкурувати зі своїми одногрупниками, що може стимулювати їх до активного навчання та досягнення успіхів.
3. Викладачі можуть надавати додаткову підтримку, допомагати долати перешкоди, які можуть виникнути у процесі навчання.
Для студентів 3 курсу навчання почалося у дистанційному форматі. Цього семестру для них передбачено багато дуже корисних і, найголовніше, цікавих профільних дисциплін, таких як: фінансовий облік, управлінський облік, бухгалтерський облік в прикладних програмних рішеннях, тощо.
Попри такий складний час, який проживає наша країна, студенти стараються вчасно підключатись до занять і сумлінно виконувати поставленні завдання.
Студенти 4 курсу зраділи, коли дізналися, про відновлення аудиторного навчання, адже сумували за стінами рідного університету. Студентські роки – найкращий період життя людини, і він не повинен проходити вдома без живого спілкування з викладачами та одногрупниками.
Студенти 5 курсу вважають, що перебуваючи на офлайн-лекції, їм  легше не відволікатися та сконцентруватися на матеріалі.Навчання відбувається в процесі комунікації.
Крім того, студенти всіх курсів висловлюють слова вдячності нашим викладачам, що так старанно відносяться до проведення занять і завжди раді допомогти, а також керівництву НУБіП України за те, що дає змогу у такий час студентам навчатись не тільки у дистанційному форматі, як більшість інших вищих навчальних закладів, а і в очному форматі, забезпечивши добре облаштовані укриття на випадок повітряних тривог. 
 

 Отже, канікули завершилися і знову настала пора працювати над своїми мріями та досягати нових висот! Щасти Вам у цьому!

 

 Світлана Деревянко, Людмила Мельянкова,
доцентки кафедри обліку та оподаткування
 

  

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook