Школа юного енергетика відчиняє двері для нових учнів

10 лютого 2024 року

 

Вже п’ятий рік на базі ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження НУБіП України працює школа юного енергетика. В її заходах брали участь ліцеїсти міста Зеленодольськ, школярі Києва та Київської області, члени Малої Академії Наук. Цього року коло учнів школи стало ще ширшим.
Так, 26 січня на уроці на тему «Таємниці теплоти» були присутні не лише учні Згурівської школи Київської області, але й майбутні абітурієнти з Кіровоградщини – учні Первозванівського ліцею ( у он-лайн форматі).

 

Незмінний викладач школи юного енергетика – доцент кафедри інженерії енергосистем Олена Шеліманова – допомогла школярам поглибити свої знання про теплову енергію, отримані на уроках фізики. Зокрема учні дізнались, як з’являється теплота в наших оселях і як запобігти тепловтратам. Олена Шеліманова наголосила, що навчитись ефективно використовувати теплову енергію можна, опанувавши професію теплоенергетика, вступивши на навчання в НУБіП України за освітньою програмою 144 – Теплоенергетика.
 
 
Доцент кафедри інженерії енергосистем Світлана Тарасенко, яка має великий досвід профорієнтаційної роботи, розповіла учням про деякі особливості вступу до університету в цьому році та закликала їх долучатись до групи в Telegram «Вступ-24», створеної кафедрою, де абітурієнти матимуть інформаційну підтримку на кожному етапі вступної кампанії.
 
 
 
Кращій підготовці майбутніх абітурієнтів до складання Національного мультипредметного тесту сприяють підготовчі курси, які працюють на базі НУБіП України. Зав. кафедри вищої та прикладної математики НУБіП України Юлія Мейш ознайомила учнів з умовами навчання на цих курсах, а також з порядком проведення Всеукраїнських олімпіад НУБіП України для професійної орієнтації випускників шкіл та коледжів,  Вона підкреслила, що виконання тестових завдань олімпіад дозволить школярам додатково перевірити свій рівень знань перед складанням НМТ, який буде основним критерієм відбору у вступній кампанії 2024 року. 
Своїм особистим досвідом поділився з учасниками зустрічі Дмитро Білецький – колишній слухач підготовчих курсів та учасник двох предметних олімпіад з математики і фізики, а нині – успішний студент 1 курсу ОС «Бакалавр», що навчаються за спеціальністю 144 – Теплоенергетика.
 
 
Сподіваємось, що участь в роботі школи юного енергетика буде додатковим поштовхом для абітурієнтів опановувати інженерні спеціальності і що вони зроблять вибір саме на користь НУБіП України – одного з провідних вузів країни.
Чекаємо на нових студентів в ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження.
 
Доцент кафедри інженерії енергосистем
Олена Шеліманова
 
 
Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook