Журналісти-початківці вперше навчаються не за партами, а з камерою та мікрофоном

10 лютого 2024 року
НУБіП України

    Цієї суботи другокурсники-журналісти приїхали в університет. Відтепер у них офіційно спеціальність «Аудіовізуальне виробництво» викладатиметься не в аудиторії за партами, а в Медіалабораторії.

У нашій Медіалбораторії щосуботи проходять майстер-класи, і всі охочі можуть долучитися до них. Тут фахівці з радіо і телебачення розповідають професійні лайфхаки. Студенти-першокурсники їх дуже полюбили і щосуботи приїздять сюди. А от старші курси, зайняті навчанням протягом тижня, не завжди мають змогу бути там.


Оскільки дисципліна «Аудіовізуальне виробництво» передбачає вивчення телевиробництва у другому семестрі – просто гріх проводити такі заняття за партами і не використовувати надбання нашої кафедри. Тим паче, що в Медіалабораторії є все необхідне: світло, камери, звук, обладнання і працівники, які завжди готові допомогти студентам.

Навчання побудоване таким чином, щоб студенти працювали невеликими групками, не заважаючи один одному. Частина – працює з операторами в медіацентрі, частина – прописує сценарії сюжетів, шукає теми для знімання. Потім – змінюють один одного. І після практичних занять мають ще й годину теоретичних знань, коли викладач розповідає історію і теорію тележурналістики, аби вони розуміли контекст інформаційного поля, у якому працюють.

Протягом семестру студенти зніматимуть відеосюжети, якими наповнюватимуть ютюб-канал "Свій НУБіП". Особливістю цих відео буде те, що до цього ніхто ще не робив: ми досліджуватимемо власний університет і розповідатимемо про найцікавіші кафедри, їхні досягнення і людей, які ці кафедри зробили такими. Тим паче, що нашому університету є що показати. Таким чином, студенти здобуть фахові навички, а університет матиме можливість ще більше розповісти про себе крізь призму студентського світосприйняття.

Тож стежте за нашим ютюб-каналом. Там скоро буде багато цікавого, чого ви ще не знали про наш НУБіП!

Анна Данько-Сліпцова, доцент кафедри журналістики та мовної комунікації,
ведуча новин Українського радіо
 

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook