Весняний семестр розпочався жваво

12 лютого 2024 року

  5 лютого для більшості курсів семестр розпочався в очному форматі. В коридорах шумно, в аудиторіях робоча атмосфера.
  Студенти із зацікавленням вивчають технологічні процеси виготовлення пилопродукції, розбирають класифікацію пиломатеріалів щоб в найближчому майбутньому навчитись грамотно розраховувати технологічний потік. Не менш важливим етапом виробництва є сушіння сировини. Тому конспект пишуть всі, намагаючись зрозуміти особливості взаємодії води з деревиною та вплив гідротермічної обробки на її фізичні та експлуатаційні властивості.

 

  Також вивчають конструктивні особливості деревообробного обладнання, основні види і властивості клеїв, придатних для склеювання деревини і склеювання її з іншими матеріалами, методи нанесення плівкових та лакофарбових матеріалів та процеси затвердіння.

   

  Старші курси (маючи певний виробничий досвід) аналізують відмінності виробництва продукції з деревини та деревних матеріалів, вивчають принципи проектування деревообробних підприємств та управління технологічними процесами. Крім того вивчають енергетичний потенціал біомаси в Україні.
  Ті студенти, що на дистанційному навчанні, також не відпочивають. Уважно слухають та обговорюють способи модифікування деревини, шляхи підвищення довговічності дерев’яних конструкцій та виробів. Викладачі не залишають без уваги задачі і методи керування якістю продукції, охорони праці і навколишнього середовища, економії матеріальних і трудових ресурсів, перспективи розвитку галузі.

   

  Попереду розрахункові задачі, курсові проекти та зустрічі з представниками виробництва.


Колектив кафедри
технологій та дизайну виробів з деревини


 

 

 

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook