Доценти Антон Кошель та Ірина Колганова прочитали лекції студентам Вроцлавського природничого університету

12 лютого 2024, 10:00
факультет землевпорядкування
  Одним із 10 стратегічних напрямів розвитку Національного університету біоресурсів і природокористування України закарбованих у Програмі розвитку «Голосіївська ініціатива 2025» є міжнародна діяльність. Інтернаціоналізація освітнього процесу на факультеті землевпорядкування НУБіП України – важливий розділ і визначальний вектор вдосконалення як людських ресурсів так й освітніх програм.

  У рамках співпраці між Вроцлавським природничим університетом (м. Вроцлав, Республіка Польща) та НУБіП України доцент кафедри геоінформатики і аерокосмічних досліджень Землі Антон Кошель та доцент кафедри землевпорядного проектування Ірина Колганова прочитали онлайн-лекції для студентів геодезистів і землевпорядників Інституту геодезії та геоінформатики Вроцлавського природничого університету. Тематика зустрічі була присвячена захисту прав власності, кадастрових даних та обмеженням на ринку нерухомості у разі екстремальних ситуацій (приклад України).

  Гостьові лекції для здобувачів і колег із Вроцлавського природничого університету вже традиційно організовуються завдяки ініціативі професора Ольгерда Кемпи, з яким факультет землевпорядкування підтримує тісну багаторічну співпрацю.

  Лекційні заходи від українських викладачів викликали надзвичайний інтерес з боку польських колег і студентів. У лекційному матеріалі були висвітлені питання пов’язані із українським підходом до ведення земельного кадастру в умовах воєнного стану та станом ринку нерухомості. Зокрема, доцент Антон Кошель розповів детально про захист кадастрових баз даних, роль кадастру в Україні (захист прав власності, реєстрація прав на нерухоме майно); обсяги кадастрових даних; методи збору та обміну кадастровими даними; способи захисту бази в умовах воєнного стану; робота, пов’язана із захистом та спільним використанням (обмеженням доступу) до даних; робота землевпорядника під час війни. Його колега Ірина Колганова охарактеризувала стан ринку нерухомості в кризовій ситуації; ступінь його розвитку, частка кадастру в ринкових операціях; підготовка суспільства до надзвичайних ситуацій; процедури на ринках нерухомості під час воєнного стану (закриття угод, часткове відкриття угод, методи реєстрації та контролю угод під час війни). Потому лектори розкрили студентам перспективи подальшої роботи у сфері ринку нерухомості та кадастру на найближчий час, після чого були запитання, відповіді й обговорення до яких долучалися не лише студенти, а й польські колеги професори.

  Практика подібних заходів дозволяє поширювати досвід України до країн-партнерів, обмінюватися думками і шукати нові інноваційні підходи та рішення щодо удосконалення процесу ведення кадастру і розвитку ринку нерухомості за складних і непередбачуваних умов.


Людмила Гунько,
доцент кафедри землевпорядного проектування

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook