ГУРТКІВЦІ ВИКОРИСТОВУЮТЬ МОЖЛИВОСТІ БІБЛІОТЕКИ НУБіП УКРАЇНИ ДЛЯ ПОШУКУ НАВЧАЛЬНОЇ ТА НАУКОВОЇ ЛІТЕРАТУРИ

9 лютого 2024 року

  Робота студентського наукового гуртка «Фітопатологія» (керівник Мирослав Піковський) ґрунтується на всебічному використанні матеріально-технічної бази кафедри фітопатології ім. акад. В.Ф. Пересипкіна. Водночас під час проведення наукових експериментів, пошуку методик і підготовки публікацій виникає необхідність уміти використовувати сучасні джерела інформації. У даному випадку в нагоді стають ресурси наукової бібліотеки Національного університету біоресурсів і природокористування України (https://nubip.edu.ua/structure/library).

  Бібліотека – це не просто сховище книг і інформації, але і безмежний світ можливостей. За допомогою бібліотеки ми можемо не тільки поглибити наші теоретичні знання, але й набути практичні навички, використовуючи ці знання в різних сферах життя. Читання книг допомагає нам стати більш обізнаними, креативними та компетентними. Як же здійснити пошук потрібної нам літератури?
  Наукова бібліотека НУБіП України надає декілька варіантів пошуку наукової та навчальної літератури, а саме:
  - за допомогою електронного каталогу (https://nubip.edu.ua/node/11043). В електронному каталозі за допомогою ключових слів, при пошуку за автором чи назвою можна дуже швидко знайти необхідну нам літературу.

 

  - за допомогою електронної бібліотеки (https://nubip.edu.ua/node/17325) можна відразу ж скачати необхідне джерело. У повнотекстовому форматі міститься понад 8000 документів, серед них: навчальні підручники та посібники, автореферати, монографії, періодичні видання, навчально-методичні матеріали, кваліфікаційні роботи тощо.
  - за допомогою звичайних каталогів. Ця процедура здійснюється наступним чином: ми приходимо в інформаційно-бібліографічний відділ бібліотеки, де можемо підібрати літературу, користуючись алфавітними, систематичними каталогами та систематичною картотекою статей. Нам потрібно лише знайти необхідну нам літературу, виписати шифр книги, ім’я автора, назву підручника, видавництво і рік видачі. Потім зі знайденими даними звернутися до бібліотекарів, які видадуть необхідний посібник.
  Якщо ми перебуваємо в іншому місті чи країні, полюбляємо читати щось в електронному форматі, то в нагоді стане сервіс Електронна доставка документів.

  Отже, завітавши до наукової бібліотеки НУБіП України, неодмінно використайте таку чудову і легку можливість збагатити свої знання.

Катерина Маньків,
студентка 2 курсу ОП Захист і карантин рослин

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook