На механіко-технологічному факультеті відбулись загальні збори студентів заочної форми навчання: узгодили основні положення весняної сесії в очному форматі

12 лютого 2024, 14:32
   08 лютого 2024 року на механіко-технологічному факультеті відбулися загальні збори студентів заочної форми навчання, на яких було обговорено ключові питання весняної сесії, що розпочинається 12 лютого в очному форматі. Декан факультету Вячеслав Братішко привітав студентів з початком сесії в очному форматі, побажав успіхів у навчанні та позитивних емоцій, яких так мало в нашому житті у цей складний військовий час.

   Вячеслав Вячеславович пояснив, що заочне навчання – вид навчання, який поєднує в собі риси самостійного і очного навчання Двічі на рік відбуваються настановчі та екзаменаційні сесії. В настановчу сесію відбувається отримання бази знань, опанування навчальної літератури, у другу фазу, під час заліково-екзаменаційної сесії, – проводиться перевірка засвоєного матеріалу. Завдяки розвитку ІТ-технологій, заочне навчання постійно модернізується, стаючи все більш схожим на дистанційну освіту.
   Останні роки, зважаючи на карантинні обмеження та військові дії в Україні, сесії для студентів заочної форми навчання проводилися переважно в дистанційного форматі. Але цей формат має ряд недоліків, таких як необхідність в сильній мотивації, нестача практичних вмінь та навиків, зниження розвитку комунікабельності. Тому в 2024 році адміністрацією факультету було прийнято рішення про проведення сесії в очному форматі. І загальні збори студентів факультету заочної форми навчання одностайно підтримали це рішення.

   Очільник факультету Вячеслав Братішко також акцентував увагу на питаннях неприпустимості нестатутних відносин, завершення ліквідації академічної заборгованості, дотримання порядку дій у випадку повітряної тривоги тощо. На зустрічі також були обговорені питання підготовки до складання Єдиного державного кваліфікаційного іспиту студентами спеціальності «Транспортні технології (на автомобільному транспорті)», а також підготовки до ЄВІ випускниками бакалаврату, які планують продовжити навчання в магістратурі нашого Університету. 
   Заступник декана факультету Оксана Ачкевич звернула увагу студентів заочної форми на необхідність термінового погашення заборгованості з оплати за навчання та нагадала про строки оплати згідно договору.

   Заступник декана факультету Володимир Романченко акцентував увагу учасників зборів на можливостях студентів заочної форми навчання брати участь в удосконаленні освітніх програм підготовки здобувачів, та формах цієї участі.
Також на зборах обговорили порядок складання сесії студентами, що перебувають за кордоном, у лавах Збройних сил України, Національної гвардії України або на лікуванні.
   Адміністрація та секретар заочного відділення факультету Марина Федорова надали відповіді на всі запитання присутніх та побажали студентам успішного проходження екзаменаційної сесії, миру та Перемоги!

Оксана Ачкевич,
заступник декана факультету
з навчальної та виховної роботи
 
Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook