Готуємось до акредитації 2024-2025 н.р.

9 лютого 2024 року
 У наступному навчальному році в нашому університеті акредитації підлягають 11 бакалаврських та 49 магістерських освітніх програм. З метою підготовки до цієї процедури з грудня 2023 року в університеті розпочато перегляд освітніх програм для вступників 2024 року та формування відомостей самоаналізу для тих із них, які підлягають акредитації.

  В межах підготовки до акредитації 2024-2025 н.р. 09 лютого відбулась чергова зустріч представників навчального і навчально-методичного відділів з гарантами та проєктними групами освітніх програм факультетів землевпорядкування, юридичногоекономічного, інформаційних технологій, тваринництва та водних ресурсів.
  Такі зустрічі вже відбулися впродовж грудня та січня на низці факультетів, у тому числі агробіологічному, аграрного менеджменту, захисту рослин, біотехнології та екології, економічного та ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження, де їх учасники обговорили план підготовки та узгодили основні її дедлайни.
  На зустрічі були присутні Ярослав Рудик, начальник навчального відділу, Оксана Зазимко, заступник начальника навчального відділу, Олена Колеснікова, заступник начальника навчального відділу з магістерських програм, Лариса Кліх, завідувач навчально-методичного відділу, Олеся Піхало, експерт НАЗЯВО зі спеціальності 206 «Садово-паркове господарство».

  Розпочала зустріч Лариса Кліх, акцентуючи увагу присутніх на особливостях перегляду освітніх програм, їх повній відповідності стандартам вищої освіти. Вона наголосила на важливому місці вибіркових дисциплін у формуванні індивідуальних навчальних планів здобувачів вищої освіти. Обговорили також поширені проблеми з оформленням підготовки робочих програм та відомостей самоаналізу.
  Ярослав Рудик закликав колег забезпечити на високому рівні електронне наповнення ресурсів на сайтах випускових кафедр, оскільки саме вони мають надавати майбутнім абітурієнтам та здобувачам вищої освіти всю необхідну інформацію щодо функціонування освітніх програм.

  Оксана Зазимко наголосила на необхідності оновлення навчальної літератури, удосконаленні електронних навчальних курсів, підготовці індивідуальних навчальних планів для здобувачів освітніх ступенів «Бакалавр» та «Магістр».
  Олена Колеснікова зупинилась на необхідності повного виконання ліцензійних вимог стосовно кадрового забезпечення освітніх програм.
  Далі представники відділів відповіли на цілу низку запитань, які стосувалися оновлення освітніх програм, наповнення їх сторінок на сайті університету та окремих елементів формування відомостей самоаналізу.

  В найближчий час, після отримання рекомендацій експертних груп, які акредитують на сьогодні в нашому університеті 14 бакалаврських програм, такі зустрічі продовжаться задля якісної підготовки до акредитації освітніх програм.

Лариса Кліх,
завідувач навчально-методичного відділу

 

 
 

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook