Досвід набувається з роками, мудрість приходить з натхненням

13 лютого 2024 року

Життєва мудрість стверджує, що найменше людина звертає увагу на найнеобхідніше у своєму житті. Воно наче випадає з поля її сприйняття до тих пір, поки все гаразд. Приміром, людина практично не реагує на повітря, хоча без нього не може прожити й кількох хвилин. По-суті, дихання є найважливішою потребою людини. Принаймні, в цьому свято переконані всі і кожен, тримаючись буденних світоглядних установок, нав’язаних в процесі соціалізації системою. Між тим, вдумливе, себто оперте на саме життя і безпосередню практику, на відміну від високих сентенцій різного роду авторитетів від науки, абощо, осмислення суті нібито всім зрозумілого явища інформації щонайменше спонукає до перегляду низки переконань.
Саме з метою створення підстав для перегляду попередніх уявлень про суть інформації і її місце в бутті або ж світі загалом та існуванні людини і спільноти зокрема, а також вдумливого, по-суті, професійного підходу до оперування інформацією був сформований контент лекційного заняття з дисципліни «Міжнародна інформація та сучасні інформаційні системи і технології», проведеного для студентів 2 курсу спеціальності «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії».

В розрізі теми «Інформація як феномен буття та явище соціального існування людини», окрім іншого, було висвітлено три відмінні типи інформації, точніше три відмінні явища, які ідентифікуються як одне і позначаються одним поняттям. Мова йде про явища, які, за відсутності належного мовного інструментарію, умовно можна назвати «глибинною інформацією», «відомостями» та «цифровою і електронною інфомацією». Також аналізу були піддані властивості інформації в розрізі трьох зазначених типів інформації. І на завершення осмислено природу комунікації.

          

Таким чином була сформована база під подальше опанування змісту навчального предмету та вироблення професійного підходу до оперування інформацією.

 

 

Вододимир Калуга,
професор кафедри міжнародних відносин і суспільних наук

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook