Ректорат: забезпечуємо якісну освіту і належні побутові умови в гуртожитках

13 лютого 2024 року

 

 

12 лютого 2024 року під головуванням Станіслава Ніколаєнка відбулося засідання ректорату.

 

 

  Проректор з науково-педагогічної роботи та розвитку Сергій Кваша доповів про стан здоров’я членів колективу, студентства. Фіксуються поодинокі захворювання на ГРВІ, ті, хто захворів, перебувають поза межами університету. Триває навчання і атестація аспірантів. Університет надав тимчасовий прихисток п’яти сім’ям, житло яких постраждало внаслідок обстрілів 07 лютого.

 

  Учений секретар Оксана Барановська презентувала проект порядку денного засідання вченої ради, де буде заслуханий звіт про фінансово-економічну діяльність в 2023 році.

  Начальник науково-дослідної частини Володимир Отченашко доповів про зведення кошторисів витрат на проведення досліджень в поточному році. Підготовлені пропозиції до змін законодавства про наукову та науково-технічну діяльність. Узагальнюється тематичний план досліджень на 2024 рік.

  Директор ННЦ виховної роботи і соціального розвитку Сергій Михнюк, якого привітали з черговим днем народження, проінформував про проведену нараду з керівниками студентських рад гуртожитків, де були сплановані заходи на найближчий період з врахуванням санітарно-епідеміологічної ситуації.
  Відповідальний секретар приймальної комісії Сергій Ковалевський доповів про реєстрацію 1244 осіб для участі в олімпіаді для вступу в університет.

  Начальник навчального відділу Ярослав Рудик закцентував на акредитації освітньої програми цього тижня, продовження навчального семестру для студентів. Наступного тижня відбудеться зустріч ректора зі старостами академічних груп.
  Голова профспілкової організації студентів та аспірантів Олексій Мельник проінформував про проведені зустрічі зі студентським активом в гуртожитках, вибудову конструктивної співпраці.

  Голова профспілки співробітників Ростислав Тарасенко закцентував на системному наданні допомоги працівникам університету.
  Начальник відділу кадрів Сергій Грищенко доповів про видачу наказів на зарахування сумісників. Видано розпорядження про повернення науково-педагогічних працівників до України для продовження якісного освітнього процесу.

  Голова Сенату Студентської організації Олександр Вертелецький зупинився на результатах конкурсу проектів для студентів. Представники брали участь в школі студентського самоврядування. До Дня закоханих заплановано провести акцію з метою зборів на потреби ЗСУ.
  Начальник відділу координації діяльності навчально-дослідних господарств та Боярської лісової дослідної станції Микола Грунтковський доповів про підготовку до весняних польових робіт, заїзд студентів-садівників на практику.

  Начальник відділу дистанційного навчання та координації співпраці з відокремленими підрозділами Олександр Санченко проінформував про початок навчального семестру в усіх відокремлених структурних підрозділах. Тернопільська обласна рада прийняла рішення про недоцільність виокремлення коледжів зі складу закладів вищої освіти, подібне рішення очікується в Рівному.
  Проректор з науково-педагогічної роботи, міжнародної діяльності та розвитку Вадим Ткачук звернув увагу на стан сплати за навчання, підготовку тендерних процедур на закупівлі згідно з планом на 2024 рік, узагальнення плану надходжень від діяльності госпрозрахункових підрозділів. Через неухвалення правил прийому неможливо здійснювати набір на навчання іноземних громадян. Спільно з Олександром Вертелецьким готується звернення щодо фінансування і оновлення нормативів харчування дітей-сиріт, які не змінюються з 2021 року, хоча мають оновлюватися щорічно.

  Проректор з навчально-науково-виробничих питань та адміністративно-господарської діяльності Валерій Іщенко доповів про перебіг ремонтних робіт в навчальних корпусах та гуртожитках. Триває робота над внесенням змін до проекту спортивного комплексу. Заплановано цьогоріч облаштувати пандуси на частині об’єктів.

  Підбиваючи підсумки, ректор Станіслав Ніколаєнко дав ряд доручень. Валерію Іщенку спільно зі студентським містечком, деканатами та дирекціями першочергово звернути увагу на ремонт кімнат, їхнє умеблювання та забезпечення м’яким інвентарем, які виділені для поселення студентів нового набору. Загалом спланувати ремонти, оновлення інфраструктурних мереж університету, передбачивши для цього закупівлю необхідних матеріалів. Наступного тижня провести нараду з енергозбереження, де заслухати ситуацію із заощадженням ресурсів упродовж минулого року та презентувати кроки на рік поточний. Відреагувати на прохання студентів надати допомогу з облаштування актив-центру. Відповідно голова Сенату Студентської організації Олександр Вертелецький разом з органами студентського самоврядування факультетів та ННІ мають забезпечити змістовне завантаження IQ-простору, актив-центру аби кожен студент знайшов себе в цих заходах і відповідно брав в них участь. Сергію Кваші – ініціювати нараду зі збереження здоров’я учасників освітнього процесу, долучивши до протиепідеміологічних заходів Оздоровчий центр університету. Ярославу Рудику – продовжити моніторинг якості навчання, спланувати провести зустріч ректора зі старостами академічних груп 21 лютогоВадиму Ткачуку – розпочати процедури закупівлі необхідного обладнання для облаштування лабораторій, визначених на засіданні ректорату. 

  Ректорат розглянув й інші питання життєдіяльності університету.

Пресслужба

 
 

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook