Мотиваційна лекція для агрономів 2 курсу від компанії Yara Ukraine

14 лютого 2024 року

   Розпочинається новий семестр. Студенти відвідують перші заняття нових дисциплін. Щоб нагадати їм про цінність і перспективи хорошого фахівця в агрономії для студентів 2 курсу у межах викладання дисципліни «Агрохімія» була проведена вступна лекція із Олександром Кудрею, менеджером з питань регіонального розвитку компанії «Yara Ukraine».

   Для початку Олександр нагадав студентам про макроекономічну ситуацію в Україні. Велику увагу у ракурсі цього питання він приділив ролі агросектору у формуванні економіки нашої країни. Після цього розповів про основні тенденції розвитку сільського господарства в Україні. Нині основними трендами є економія агроресурсів, особливо добрив, оскільки вони дуже здорозчали і є основою для формування рівня врожаю рослинницької продукції. У зв’язку із потребою економити добрива в Україні активно розвиваються технології агрохімсервісу у точному землеробстві, фокус уваги агровиробника спрямований на нові види добрив і способи їх внесення (стартові добрива, технології in-furrow, фертигація польових культур, використання дронів, тощо).

 

   Далі Олександр представив провідні і відомі компанії агробізнесу та агроконсалтингу, які у майбутньому стануть роботодавцями для нинішніх студентів. Пригадав свої студентські роки та порадив ефективно використати час і можливості студентського життя для набуття перспективного фаху. І, звичайно ж, дбати про саморозвиток себе як особистості.
   Студенти проявляли цікавість. Задавали питання. Олександр відзначив, що питання були досить фахові, як для студентів 2 курсу. Найактивніших обіцяв нагородити в аудиторних умовах.

   Тож, дякуємо нашим випускникам, які нині стали успішними, з радістю і щирістю діляться своїми досвідом та порадами із наступними поколіннями!
Дякуємо ЗСУ за можливість працювати у вільній Україні!

 
Надія Бордюжа,
доцент кафедри агрохімії та якості
продукції рослинництва
 

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook