ПРЕЗЕНТ ВІД КОЛЕГ З ЧОРНОМОРСЬКОГО НАЦІОНАЛЬНОГО УНІВЕРСИТЕТУ ІМ. ПЕТРА МОГИЛИ (м. МИКОЛАЇВ)

14 лютого 2024 року
кафедра загальної екології, радіобіології та безпеки життєдіяльності

Наш університет в особі кафедри загальної екології, радіобіології та безпеки життєдіяльності отримав у подарунок новий навчальний посібник «Європейські зелені виміри»: за редакцією проф. Олени Мітрясової (Чорноморський Національний університет ім. Петра Могили, м. Миколаїв).

 

Мультидисциплінарний освітній курс забезпечує неформальну складову екологічної освіти і включає інформацію щодо стратегій екологічної політики ЄС, зокрема, стратегія зеленої циркулярної економіки та розвитку низькокарбонової економіки; стратегій збереження біорізноманіття; енергоефективності і відновлюваної енергії.

Особливу увагу приділено висвітленню питань щодо викликів для України в галузі зеленої політики та практик через асоціацію з ЄС. Посібник написаний українською і англійською мовами і надає інформацію про європейські міждисциплінарні екологічні студії для науковців, практиків, студентів, аспірантів різних спеціальностей – від природничих до інженерних. Зміст посібника відповідає головним аспектам концепції сталого розвитку і враховує ідеї щодо прийняття оптимальних управлінських рішень на основі екологічного імперативу. Автори висвітлюють питання європейського досвіду зелених ініціатив у різноманітних галузях науки і технологій.

Навчальний посібник підготовлено командою міжнародного проєкту за Програмою Європейського Союзу Еразмус+ Жана Моне 101081525 − JM EUGD − ERASMUS-JMO-2022-HEI-TCH-RSCH.

Навчальний посібник викладений на 474 сторінках, включає 15 розділів і містить перелік з 235 сучасних літературних джерел. У перших трьох розділах детально представлено Європейський зелений курс та базові принципи циркулярної зеленої економіки. Наступні п’ять розділів присвячені принципам збалансованого управління якістю природних ресурсів і збереженню біорізноманіття. Останні розділи посібника детально розглядають принципи енергоефективності в ЄС, Концепцію «зеленого» енергетичного переходу України до 2050 року.

 

професор Володимир Боголюбов,

кафедра загальної екології,

радіобіології та безпеки життєдіяльності 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook