Вирощування малини в кокосовому субстраті з Ганною Луцько

14 лютого 2024, 12:18

   Сьогодні в День святого Валентина міжнародна агроконсультантка Ганна Луцько провела гостьову лекцію на агробіологічному факультеті для студентів та викладачів на тему: "Вирощування малини в кокосовому субстраті". 

   Студенти агробіологічного факультету спеціальностей 201 "Агрономія" та 203 "Садівництво, плодоовочівництво та виноградарство" в рамках вибіркової дисципліни "Ягідництво"  з  цікавістю слухали про інноваційні технології, інструменти для реалізації цих технологій, а також перспективні напрямки розвитку сучасного ягідництва в Україні, зокрема на прикладі малини. Ганна Луцько розповіла про особливості живлення, субстрати, важливі технологічні операції необхідні для вирощування культури.

 

   "Сучасні методи ягідництва, які в Україні більше ніде не використовуються, я вивчала та втілювала за кордоном, а зараз прагну впроваджувати їх в Україні для розвитку нашої ягідної галузі. Тому зараз як ніколи важливо розвивати наш агарний сектор і розповідати фермерам, що я справді вмію і можу застосовувати сучасні методи ягідництва" - розповідає Ганна Луцько.

   По завершенні лекції Ганна Луцько відповіла на всі хвилюючі питання. Зацікавленість студентів дозволяє припустити, що в найближчі роки площі ягідників малини значно зростуть в Україні.

Ірина Шпакович,
асистент кафедри генетики, селекції і
насінництва ім. проф. М.О. Зеленського
Фото Олександра Гаврилюка,
заступника декана
Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook