Студенти НУБіП України – чемпіони міста Києва з гирьового спорту

14 лютого 2024 року
НУБіП України
  10 лютого у межах ХІХ Універсіади м. Києва 2023-2024 навчального року було проведено Відкритий чемпіонат міста Києва з гирьового спорту серед студентів та учнів під егідою Федерації гирьового спорту України разом з Київським міським відділенням (філії) Комітету з фізичного виховання та спорту МОН України.
  Захід було організовано з метою:
  • популяризації і відродження українських національних традицій;
  • подальшого розвитку і популяризації гирьового спорту серед студентської та учнівської молоді;
  • заохочення студентів і школярів до здорового способу життя;
  • підвищення рівня майстерності спортсменів закладів вищої освіти та загальної середньої освіти м. Києва.
  • зарахування результатів виступів студентів закладів вищої освіти (далі ЗВО) м. Києва до заліку ХІХ Універсіади м. Києва 2023-2024 н. р.
  У Відкритому чемпіонаті взяли участь ЗВО Києва: Національний університет біоресурсів і природокористування України, Національний медичний університет імені О.О. Богомольця, Київський національний університет будівництва і архітектури, Державний університет інфраструктури та технологій, Національна академія внутрішніх справ України.
  За регламентом змагань збірна від кожного вишу мала складатися із семи чоловіків і трьох дівчат. Кожний представник команди виступав у своїй ваговій категорії. Змагання проводилися за правилами Федерації гирьового спорту України, що відповідають правилам Міжнародної Федерації гирьового спорту у поштовху довгим циклом (чоловіки, юнаки) і у ривку (жінки). Вага гирі у чоловіків складала 24 кг, а у дівчат – 16 кг.
  Наш університет представила потужна команда із студентів різних факультетів, серед яких 6 представників спеціальності 017 «Фізична культура і спорт».
 
 
  За результатами змагань перші місця у своїх вагових категоріях посіли: Ілля Фурса (ф-т захисту рослин біотехнологій та екології) з найкращим результатом змагань – 96 поштовхів, Володимир Кульківський (ННІ ЕАЕ), Андрій Авраменко, Максим Чуприна, Євгенія Кедич (гуманітарно-педагогічний ф-т, спеціальність Фізична культура і спорт). Другим став Роман Марченко (гуманітарно-педагогічний ф-т,спеціальність Фізична культура і спорт). На третій сходинці п`єдисталу розташувалися Сергій Ігольніков (гуманітарно-педагогічний ф-т, спеціальність Фізична культура і спорт), Єгор Федоровський (агробіологічний ф-т), Софія Шевчук (ф-т ветеринарної медицини). Також у складі нашої команди виступали Анатолій Кривець (гуманітарно-педагогічний ф-т, спеціальність Фізична культура і спорт) та Катерина Степаненко (ННІ НОТ), які хоч і не вибороли призових місць, але принесли очки до командного заліку.
 
 
 
  Отже, за підсумками змагань збірна НУБіП України набрала 330 очок і посіла перше загальнокомандне місце. На другій сходинці розташувалася команда Національного медичного університету імені О.О. Богомольця, а третьою стала збірна Національної академії внутрішніх справ України.
 

Вітаємо наших студентів та їх тренера Віталія Андріяша із заслуженими нагородами!

 
Микола КОСТЕНКО,

завідувач кафедри фізичного виховання 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook