НУБіП у фіналі Кубку Футбольної асоціації студентів Києва

3 квітня 2015 року

     Чим ближче до фіналу Кубку, тим все більш інтригуючими видаються ігри. Яскравим підтвердженням послугував нещодавній матч між НУХТом та НПУ ім. Драгоманова, де лише у серії післяматчевих пенальті визначився переможець. Не виключенням стала і зустріч між НУБіПУ та КПІ, де інтрига протрималась до останнього.

     Початок першого тайму команди провели здебільшого у центрі поля, приглядаючись одна до одної. Тому гол, забитий Андрієм Ардашніковим вже на другій хвилині виявився невеличким “холодним душем” для аграріїв. У стрімкій атаці Ігор Салтанов виконав точну передачу на Андрія, якому залишалось вправно її замкнути, що він і зробив. Після цього футболісти перейшли до більш активних дій, і, як наслідок, кількість ударів по воротам стрімко зросла. Особливо небезпечно виглядав Політехнік, який окупував володіння номінальних господарів (НУБіП) та раз за разом намагався збільшити перевагу. Ближче до екватора першої половини гострі епізоди почали виникати і у “аграріїв”. Наприклад, коли Сергій Романчук намагався проштовхнути м'яч у ворота КПІ, але в останню секунду йому завадив захисник. Цікавим було те, що обидва суперника атакували у різних стилях: гості намагались будувати випади через комбінації, розхитуючи оборону противника широкими передачами. А ось НУБіП покладався більше на індивідуальну майстерність гравців, коли м'яч навішувався у штрафну опонентів, де на нього чекав один з футболістів (найчастіше це був Олексій Сорокін) господарів. Решта першого тайму пройшла у почергових випадах то одних, то інших. І лише на останній хвилині дебютної половини рахунок на табло змінився. В одній з серій атак “аграріїв” після розіграшу кутового та декількох добивань, гравець НУБіП послав м'яч у ворота Політехніка, але не відомо чи потрапив би він у ціль, якби не Володимир Капустін, який опинився в непідходящому місці. Восьмий номер КПІ підкорегував траєкторію круглого так, що вийшов автогол. 1:1 і команди йдуть на відпочинок.

     У другому таймі забитих м'ячів не було, хоча гольових моментів не бракувало як у одних, так і у інших. Наприклад, коли Вадим Іщенко вийшов на рандеву з голкіпером, але пробив точнісінько у нього. Або коли у стрімкій контратаці Ігор Салтанов опинився наодинці з воротарем але влучив у стійку. Загалом після перерви у діях КПІшників проглядалось більше незібраності, ніж у першій половині зустрічі, чим і користувались футболісти НУБіП. Тому у другому таймі невеличка, але все-таки перевага була на боці господарів. Проте це їм не допомогло вирватись вперед. Час збігав, в рахунок залишався незмінним. Все говорило про те, що слід очікувати серію післяматчевих пенальті.

     

    

     Так і сталось. Першим пробивати шестиметровий вийшов Сергій Романчук (НУБіП), який відмінно впорався з завданням. На що так само вправно відповів Ігор Салтанов (КПІ). Далі естафету підхопив Олексій Сорокін (НУБіП), пробивши в нижній правий кут. Після цього до точки вийшов Дмитро Клунько (КПІ), але голкіпер “аграріїв” Денис Єльзятієв вгадав напрямок руху та відбив м'яч. Вирішальний пенальті успішно оформив Денис Дорогань (НУБіП).

     

     У результаті НУБіП проходить у фінал Кубку, де зустрінеться з НУХТом. Ну а КПІшники попри невдачу гідно боролись всі сорок хвилин, але фортуна цього дня була не на їхньому боці. 


Микола Любінський  


Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook