Гостьова лекція з курсу «Управлінський консалтинг»

15 лютого 2024 року

9 лютого 2024 року першу вступну лекцію для магістрів освітньої програми «Управління інноваційною та консалтинговою діяльністю» з курсу «Управлінський консалтинг» проведено запрошеним професором Айовського Державного університету Тетяною Прокопівною Кальна-Дубінюк в очно-дистанційному форматі.
Гарант магістерської програми «Управління інноваційною та консалтинговою діяльністю» д.е.н., професор Ольга Витвицька, представила лектора зазначивши, що Тетяна Прокопівна є фундатором управлінського аграрного консалтингу в НУБіП України.
Було представлено ряд питань для розгляду, які характеризують історичний огляд передумов виникнення консалтингу в світі, хвилі розвитку управлінського консалтингу в світі, аналіз ринку консалтингових послуг за кордоном, організації в консалтингу, становлення консалтингу в Україні.

Консалтинг у світі зародився в ХІХ-му столітті в Англії - в ході промислової революції, коли стали з’являтися перші фабрики, а конкуренція змусила підприємця вдосконалювати свої справи та методи управління. В 1925 році була заснована компанія, що дала початок двом найбільшим у світі консалтинговим фірмам "МакКінсі & Кампані" та "А.Т.Карні". Аналіз структури послуг, які виробляються 40 найбільшими консалтинговими фірмами світу передбачає: 31% - консалтингові послуги з питань управління операціями і процесами, включаючи питання реорганізації бізнесу і загального управління якістю (TQM), 17% - консультування з питань корпоративної стратегії, 17% - консультування з питань інформаційно-технологічної стратегії, 16% - консультування з питань розвитку бізнесу, 11% - консультування з питань організаційного проектування, 6% - фінансове консультування, 2% - послуги з питань маркетингу та продажу, зазначила Тетяна Прокопівна.

Цікавим завершенням лекції була методика робота з аудиторією, де студенти відзначали актуальні консалтингові інноваційні компанії, особливості їх розвитку.
На завершення Тетяна Прокопівна побажала всім натхнення, наукових здобутків та мирного неба.

Олександр Розенблат, староста магістерської програми ««Управління інноваційною та консалтинговою діяльністю»

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook