ВІДКРИТА ЛЕКЦІЯ ДОЦЕНТА ОЛЕГА ЗАБОЛОТЬКА

16 лютого 2024, 15:14
   Відкрита лекція з дисципліни «Машиновикористання у тваринництві», яка відбулася 12 лютого 2024 року на кафедрі охорони праці та біотехнічних систем у тваринництві, стала цікавим та пізнавальним досвідом для здобувачів освіти «Бакалавр» механіко-технологічного факультету НУБіП України четвертого курсу спеціальності 208 «Агроінженерія».
   Цей захід проходив очно, за участі студентів трьох груп денної форми навчання за темою: «ВВЕДЕННЯ В ДИСЦИПЛІНУ. ПЕРСПЕКТИВИ КОМПЛЕКСНОЇ МЕХАНІЗАЦІЇ ТА АВТОМАТИЗАЦІЇ».

   Під час лекції Олег Заболотько в бесіді попросив студентів звернутися до базових знань з дисциплін, які вивчалися у попередніх семестрах. Це «Машини та обладнання для тваринництва», «Сільськогосподарські машини», «Деталі машин» та ін., знання яких дозволяють вийти на вивчення дисципліни «Машиновикористання у тваринництві».

   Розглянуто та проаналізовано групи основних машин та обладнання для тваринництва та птахівництва. Поєднання їх у технологічних лініях за технологічними процесами з виробництва продукції тваринництва та птахівництва господарствах різних форм власності. Вказано на промислові ознаки виробництва та вирішення комплексної механізації для агрофірм, фермерських і часткової механізації підсобних господарств.

   Завдяки презентації та яскравим прикладам з практики, особистими виробничими прикладам в АПК Олега Заболотька та працівників кафедри в НДГ університету, здобувачі освіти глибше зрозуміли та сприйняли важливість фаховій підготовки інженера для галузі тваринництва.
   Здобувачі вищої освіти мали можливість ознайомитися з понятійним тлумачення основних термінів – мова фахівців інженерної науки. Переглянути відеоматеріалів. Відповідали на нестандартні питання з технічного забезпечення виробництва продукції тваринництва та птахівництва за різних умов та технологій.


   Лекція була активною та захоплюючою, а здобувачі базової вищої освіти та відвідувачі виразили свою зацікавленість до матеріалу та чіткого пояснення.

   Присутні науково-педагогічні працівники кафедри та інших кафедр, здобувачі базової вищої освіти виявили зацікавленість представленою темою та позитивно сприйняли інформацію, яка була високо оцінена як на науковому, так і навчальному рівні. Відкрите заняття отримало схвальні відгуки колег і студентів.

 

Доцент Світлана Потапова
 

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook