СТУДЕНТИ ІНЖЕНЕРНИХ ФАКУЛЬТЕТІВ НА МІЖНАРОДНІЙ ВИСТАВЦІ «АГРОВЕСНА. ЗЕРНОВІ ТЕХНОЛОГІЇ 2024»

15 лютого 2024 року
м. Київ, Броварський проспект, 15

Студенти, які в цей час навчаються очно - 3 курсу і 2 курсу скороченого терміну навчання факультету конструювання та дизайну, а також 1 курсу спеціальності «Автомобільний транспорт» механіко-технологічного факультету, відвідали міжнародну виставку інноваційних рішень у зерновому господарстві «АгроВесна. Зернові технології 2024», яка проходила 14-16 лютого 2024 року в Міжнародному виставковому центрі, м. Київ.

 


Це спеціалізована виставка сучасних технологій зернового господарства, що представляє комплекс інноваційних рішень для різних стадій виробництва, зберігання, переробки та транспортування зернових, бобових, круп'яних та олійних культур. Агропромислова виставка об’єднує провідних постачальників обладнання, дилерів та представників виробничого сектору як зернового ринку України, так і міжнародних компаній.


Студенти мали можливість ознайомитися з сучасними технологіями та технікою провідних виробників у галузі сільськогосподарського виробництва та машинобудування.

Слід зазначити, що серед провідних виробників сільськогосподарської та іншої техніки є потужні вітчизняні виробники, а саме - ТОВ "Завод Кобзаренка", який славиться своєю продукцією і постачає її у 34 країни світу.

 

 


ТОВ НПП "Агромашінвест" з м. Дніпро пропонує універсальний колісний трактор Farmer, який має двигун Perkins 1104C-44Т, потужністю 100 к.с. і крутний момент 407 Нм (Англія); трансмісію і міст Hema (Туреччина); щиток приладів (Угорщина); кабіну (Польща). Комплектуючі вітчизняного виробництва, це – гідравліка, пневматика, паливний бак (145 л), задня навіска (вантажопідйомність – 3,3 т), передня навіска (вантажопідйомність – 2,5 т) у базовій комплектації разом із баластом (270 кг), колісні диски та гума.

У майбутньому завод планує повністю збирати трактор із вітчизняних комплектуючих, щоб знизити ціну і стати доступнішим для фермерів.

 

Компанія ТОВ "Кроптекс" (м. Київ) - лідер на ринку внесення засобів захисту рослин агродронами та офіційний імпортер агрорних дронів DJI Agriculture в Україні. За три сезони агодронами обобили подан 150 тис. га. Тільки у 2023 році оброблені площі збільшилися у 3,5 разів. З компанією ТОВ "Кроптекс" є попередня домовленість про співпрацю і проведення семінарів для викладачів та студентів університету.


Компанія ТОВ «Новий елеватор» (с. Любарці, Київської області) розробляє та виготовляє зерносушильне обладнання, а саме – шахтні європейські зерносушарки змішаного потоку, теплогенератори на альтернативному паливі: щепа, пелета, транспортне обладнання (норії, транспортери), допоміжне обладнання: очисне, шумо- та пилу- уловлювачі. Також компанія надає послуги аграріям з сушіння зерна, співпрацює з більш ніж 500 фермерських господарств.

З компанією «Новий елеватор» є попередня домовленість про проведення семінарів та виїзних занять для студентів з демонстрацією роботи машин в період збирання кукурудзи на зерно.

Студенти, відвідавши виставку, отримали багато цікавої та важливої інформації, необхідної для підготовки майбутніх фахівців.

 

 

Михайло Волянський,

доцент кафедри сільськогосподарських машин

та системотехніки ім. акад. П.М. Василенка



Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook