Ректорат: якість освітнього процесу і діалог зі студентами

19 лютого 2024 року

 

  19 лютого 2024 року під головуванням Станіслава Ніколаєнка відбулося засідання ректорату. Минулого тижня відбулася вибіркова перевірка перебігу освітнього процесу, який засвідчив певні пасивність з боку деканатів у контролі відвідуваності занять. У середу відбудеться зустріч ректора зі старостами академічних груп, де також підніматиметься питання якості навчання.

 

  Проректор з науково-педагогічної роботи та розвитку Сергій Кваша доповів про стан здоров’я в учасників освітнього процесу, загальна ж тенденція співпадає з загальнодержавною. Про всі випадки захворювання повідомлений оперативний штаб, проводяться додаткові посилені заходи з дезінфекції, провітрювання приміщень тощо.

 

  Учений секретар Оксана Барановська закцентувала на підготовці до вченої ради.

 Начальник науково-дослідної частини Володимир Отченашко доповів про перебіг оновлення діяльності центру спільного використання наукового обладнання, підготовку документів для участі в конкурсі на стипендію Верховної Ради України.

 

  Директор студентського містечка Сергій Стецюк проінформував про санітарно-епідеміологічну ситуацію в кампусі, стан ремонтів кімнат для поселення першокурсників.
  Начальник навчального відділу Ярослав Рудик доповів про анкетування студентів та завідувачів кафедрами, підготовку до зустрічі ректора зі старостами груп.

 

  Голова профкому співробітників Ростислав Тарасенко проінформував про реєстрацію колективного договору, зміни до якого внесла конференція трудового колективу.
  Начальник відділу організаційної діяльності навчально-дослідних господарств, Боярської лісової дослідної станції та навчально-виробничої практики Микола Грунтковський доповів про підготовку до весняних польових робіт, закупівлю насіння, палива, добрив, розчищення лісосмуг.

  Начальник відділу регіонального розвитку, координації діяльності відокремлених структурних підрозділів, дистанційної освіти та заочного навчання Олександр Санченко зупинився на сесії у студентів заочної форми навчання, відновленні щомісячних нарад-семінарів з керівниками інститутів та коледжів.
  Проректор з науково-педагогічної роботи, міжнародної діяльності та розвитку Вадим Ткачук повідомив про постійний контакт з іноземними партнерами щодо подачі спільних проєктів для участі в грантовому фінансуванні. Готується звіт про діяльність навчально-дослідних господарств, фінансову діяльність в 2023 році, який буде заслуханий на вченій раді. Здійснюється контроль за сплатою за навчання. Тривогу викликає прогноз компенсації витрат на комунальні послуги, оскільки в доведеному бюджеті передбачено лише близько 10% потреби.

 

  Проректор з навчально-науково-виробничих питань та адміністративно-господарської діяльності Валерій Іщенко доповів про старт реалізації програми «Пандус». Потребує оновлення захист вікон цокольних приміщень, на що буде звернута увага господарських служб.

 

 

  Підбиваючи підсумки, ректор Станіслав Ніколаєнко дав ряд доручень. Ярославу Рудику – здійснювати контроль за якістю освітнього процесу, уточнити порядок денний зустрічі ректора зі старостами академічних груп. Вадиму Ткачуку – прискорити оголошення тендерів на закупівлю обладнання для лабораторій, внести пропозиції з організації міжнародних відряджень. Валерію Іщенку – активізувати підготовку кімнат для першокурсників, підготувати матеріали для проведення наради з енергозбереження.

  Ректорат розглянув й інші питання життєдіяльності університету.

Пресслужба
 

 
 
 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook