МІЙ ШЕВЧЕНКО

8 лютого 2024, 20:32
Різноманітні заходи, присвячені Тарасові Шевченку, заохочують до ширшого осмислення ролі видатної особистості в соціокультурному просторі України.
Проведення VI Всеукраїнського конкурсу есе учнівської та студентської молоді «Мій Шевченко» дозволило і студентам нашого університету долучитися до науково-публіцистичної роботи з шевченкознавства.   
До справи взялися студентка 2 курсу гуманітарно-педагогічного факультет ( спеціальність «Філологія. Переклад») Софія ГАЛУШКА, а також першокурсники Марія ЗІНЧЕНКО з агробіологічного факультету (спеціальність «Агрономія») та з факультету захисту рослин, біотехнологій та екології Антоніна ПОПЧУК (спеціальність «Екологія»), Катерина БРИНЗА (спеціальність «Захист та карантин рослин), Анна ВОЛИНЕЦЬ, Ольга ЛИСУН, Владислав ЧЕРНИЧЕНКО (всі – спеціальність «Біотехнологія та біоінженерія»). Наукове керівництво здійснювала доцентка кафедри культурології Ірина СИДОРЕНКО.
Студентські роботи показали, наскільки багатогранною є постать цієї особистості. Дослідження були присвячені різним аспектам життя та діяльності Тараса Шевченка. Із калейдоскопу есе склалася цілісна картина – шлях життєвого успіху всупереч обставин, професійна реалізація, морально-етичні аспекти творчості, науковий погляд на світ, громадська позиція, формування ідеї української нації.
Увесь спектр студентських досліджень Шевченкового життя вказує на те, що Шевченко є одним із виразних представників української еліти – інтелектуальної, культурної, громадсько-політичної.  
Доцентка кафедри культурології

Ірина СИДОРЕНКО 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook