Вибір майбутньої професії важливий етап в житті кожної молодої людини

20 лютого 2024 року
 

Професійно визначитися складно, оскільки до бажаної роботи, зазвичай, ставлять чимало вимог. Основними критеріям, які, як правило, очікуються від обраної справи це гідний заробіток та задоволення від роботи, яка займає значну частину активного часу життя.
Саме для ознайомлення учнів з професіями бухгалтер, аудитор, консультант з оподаткування 13 лютого 2023 року доцентом кафедри обліку та оподаткування Оксаною Ганяйло була проведена зустріч з учнями 10-А та 10-Б класів гімназії 59 імені О.М. Бойченка м. Києва.
На зустрічі з учнями обговорювалися переваги зазначених професій.

На сьогодні професія бухгалтер входить в десятку найбільш затребуваних професій на ринку праці. Серед переваг професії можна відзначити:
· можливість для кар’єрного росту, наприклад, до головного бухгалтера, фінансового чи комерційного директора;
· фінансова стабільність;
· можливість працювати на фрілансі або в офісі;
· повага серед співробітників, адже всі знають, від кого залежить своєчасність виплати зарплати;
· знання бухгалтерського обліку та оподаткування завжди стане в нагоді при відкритті власної справи.

Професія аудитор гарантовано є добре оплачуваною. Сьогодні кожна велика компанія, яка щорічно подає фінансові звіти має справу з аудитором. Також збільшується кількість компаній, які вводять у свій штат внутрішнього аудитора — спеціаліста, який перевіряє фінансово-господарську діяльність підприємства.
Серед особистих якостей які ставляться до аудиторів це:

· аналітичне мислення;
· вміння концентруватися, старанність;
· схильність до роботи з цифрами й документами;
· принциповість і порядність.
Отож, для того, щоб зробити усвідомлений вибір професії, потрібно сформувати свої бажання, оцінити власні здібності та познайомитися з характером і умовами праці обраної діяльності, можливістю працевлаштування, з урахуванням запити ринку праці.
Не менш важливим є вибір вищого навчального закладу, де можна отримати сучасну та якісну освіту. Саме таким ВНЗ є Національний університет біоресурсів і природокористування України. Учні були ознайомлені з перевагами навчання в НУБіП України, а також запрошені завітати на дні відкритих дверей та ознайомитися з особливостями навчального процесу в університеті.
Щиро дякуємо директору гімназії Антоненко Тетяні Стефанівні, заступнику директора з виховної роботи Оксенюку Сергію Андрійовичу та класним керівникам Кондратюк Світлані Євгенівні, Мусіній Ользі Петрівні за дозвіл проведення профорієнтаційної зустрічі з учнями гімназії.

Чекаємо колектив та учнів на День відкритих дверей НУБіП України!

 
Людмила Мельянкова,
доцентка кафедри бліку та оподаткування 

  

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook