Відкрита лекція з ветеринарної токсикології доцента Григорія Бойка

20 лютого 2024 року

19 лютого 2024 р. кандидат ветеринарних наук, доцент кафедри фармакології, паразитології і тропічної ветеринарії Григорій Бойко провів відкриту лекцію з навчальної дисципліни «Ветеринарна токсикологія» на тему «Токсикологічна характеристика фосфорорганічних і хлорорганічних сполук» студентам 4 курсу ОС «Магістр» спеціальності «Ветеринарна медицина».

На лекції були присутні завідувач кафедри фармакології, паразитології і тропічної ветеринарії Вадим Іщенко, директор НДІ здоров’я тварин Сергій Голопура, професори кафедри фармакології, паразитології і тропічної ветеринарії Наталія Сорока, Марина Галат, Ірина Деркач, Сергій Гончаров, доцент кафедри терапії і клінічної діагностики Тетяна Немова. Також лекцію відвідала відповідальна за проведення відкритих лекцій на факультеті ветеринарної медицини, доцент кафедри терапії і клінічної діагностики Наталія Бойко.

Тема проведеної лекції актуальна, так як пестициди широко використовуються у сільському господарстві в якості гербіцидів, для дезінсекції складських приміщень і обладнання та у ветеринарній медицині в якості інсектицидів та акарицидів.

За час лекції було висвітлені такі питання: класифікація, механізм токсичної дії на організм тварин, лікування тварин та заходи профілактики отруєнь тварин фосфорорганічними і хлорорганічними сполуками.

  

Викладач виявив добре володіння матеріалом, лекція була доступною і зрозумілою для студентів. За результатами анкетування було відзначено, що лекцію прочитано на високому рівні.

Завідувач кафедри фармакології, паразитології і тропічної ветеринарії,
доцент Вадим Іщенко

 

 

 

 

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook