Студенти факультету готуються до початку весняного семестру!

31 січня 2024, 10:41

  30 січня на факультеті захисту рослин, біотехнологій та екології пройшли збори старост академічних груп з представниками деканату. Збори пройшли в онлайн режимі, де були присутні декан факультету Юлія Коломієць, заступники декана Петро Дрозд, Оксана Сикало, Анна Дащенко та старости всіх груп і курсів.


  Юлія Василівна щиро привітала присутніх з початком нового семестру, поцікавилася, як студенти відпочивали на святкових канікулах, закликала повертатися в робочий режим з новими силами та гарним настроєм! Вона нагадала, що зовсім скоро 4 курс буде захищати свої бакалаврські роботи, тому вже зараз необхідно активно готуватися.

  Заступники декана Оксана Сикало та Петро Дрозд розповіли про організацію навчального процесу в другому семестрі. Петро Юрійович наголосив, що новий семестр розпочинається з 5 лютого, для студентів 1, 2, 4 курсів та магістрів 1-го року він пройде в очному форматі. Студенти 3 курсу виходять на дистанційне навчання. Навчання 4-го курсу триватиме 13 тижнів, далі сесія, передзахист та захист дипломних робіт, всі інші курси навчатимуться 15 тижнів, матимуть 3 тижні сесії та 4 тижні практики. Графік сформований та затверджений, проте можливо вноситимуться незначні зміни в процесі навчання. Петро Юрійович наголосив, що на наступних зустрічах на питаннях пракити він зупиниться більш детально, а за графіком навчання та його змінами можна слідкувати на сайті факультету. Крім того, для якісної роботи старостам необхідно, як і минулого року, вести контроль проведення пар, розуміти причину відсутності студентів. Також, Петро Дрозд нагадав про вже відпрацьований механізм поведінки при повітряних тривогах. Оксана Сикало повідомила, що з 5 лютого на факультеті також розпочинається акредитація освітніх програм. Вона нагадала про нарахування додаткових балів, співпрацю з органами студентського самоврядування факультету та університету, умови вступу до магістратури, окремо зупинилася на оформленні залікових книжок.

 


  Заступник декана Анна Дащенко окреслила виховну та культурно-масову роботу. Вона нагадала про умови та правила проживання в гуртожитку, які необхідно виконувати. Повідомила, що всі заборгованості сплачені, розповіла графік роботи комендантів, якщо хтось буде поселятися вперше, підкреслила, які студенти не будуть рекомендовані до поселення в наступному році через порушення правил. Анна Валеріївна закликала брати участь у спортивних змаганнях — баскетбол, волейбол, футбол, де грають жіночі та чоловічі збірні, у культурно-масових заходах, конференціях, закликала підтримувати факультет, вболівати за наших студентів. Також, Анна Валеріївна представила виконуючого обовʼязки голови ССО факультету, ним став Владислав Павлюк, та попросила запланувати зустріч з оновленим складом сенату студентської організації.

 
  У процесі зустрічі, старости розповіли, що мають велике бажання вийти на очне навчання після довгих канікул, ставили питання й отримували чіткі відповіді від декана факультету та заступників. Після жвавої дискусії Юлія Коломієць побажала успішного старту та нових звершень у весняному семестрі! 

Наталія Батрак

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook