Магістри факультету захисту рослин, біотехнологій та екології отримали довгоочікувані дипломи!

30 листопада 2023 року

  30 листопада на факультеті захисту рослин, біотехнологій та екології пройшла урочиста церемонія вручення дипломів магістрам спеціальностей 101 «Екологія», 162 «Біотехнології та біоінженерія», 202 «Захист і карантин рослин». Такі моменти завжди супроводжуються неймовірною радістю і краплиною смутку, адже університет, як рідний дім, де все знайоме, зрозуміле, де викладачі, як наставники, що завжди підтримають, допоможуть, окутають своїм теплом, дадуть слушну пораду. Роки навчання в університеті пролетіли непомітно, хоча кожного дня студенти долали певні виклики, гідно проходили кожне випробування, проявляли активність, наполегливість, аби здобути знання та нести їх далі, на благо людства. Проте, попереду не менш цікавий етап — нові перспективи, горизонти, нові досягнення!

 


  Традиційно, кожний захід на факультеті захисту рослин, біотехнологій та екології розпочинається з хвилини мовчання для вшанування пам'яті загиблих, виконання присутніми Державного Гімну України та подяки воїнам Збройних Сил України за можливість жити, навчатися та працювати.

 

  З теплою, вітальною промовою до випускників звернулася декан факультету захисту рослин, біотехнологій та екології професор Юлія Коломієць. «Шановні випускники, повірте, такі спеціалісти, як ви вкрай необхідні нашій державі! Попереду вас чекає тяжкий, проте цікавий досвід, адже на ваших плечах весь аграрний сектор та відновлення України після війни! Ваша відповідальність, працьовитість, ваша старанність й цілеспрямованість допоможуть гідно впоратися з будь-якими цілями та завданнями! Ви зробили правильний вибір, коли вступили до нас на магістратуру! Нехай цей диплом стане першим кроком до великих звершень та принесе удачу на вашому шляху!  Зі святом, дорогі магістри!»,промовила Юлія Василівна.


  Щирі привітання пролунали від начальника відділу кадрів НУБіП України, доцента Сергія Грищенка: «Шановні випускники, памʼятайте, що бувши наполегливими, ви зможете досягти всього, чого забажаєте! Нехай диплом магістра стане для вас щасливим білетом й перепусткою у світле майбутнє. Бажаю вам мирного неба над головою, оптимізму, удачі. Хочеться згадати слова Генрі Форда й підкреслити, що навчаючись ви ніколи не постарієте! В добрий шлях!», — промовив Сергій Миколайович.


  Заступник декана з навчальної роботи, доцент Оксана Сикало зачитала наказ «Про закінчення навчання», після чого розпочалося вручення дипломів з відзнакою деканом Юлією Коломієць та начальником відділу кадрів НУБіП України Сергієм Грищенко. Загалом, диплом ОС «Магістр» отримали 58 студентів спеціальності 101 «Екологія» (серед них 9 з відзнакою), 36 студентів спеціальності 162 «Біотехнології та біоінженерія» (8 з відзнакою), 45 студентів спеціальності 202 «Захист і карантин рослин» (9 з відзнакою).

  Дипломи з відзнакою отримали 26 магістрів, серед яких: Яна Демченко, Ліана Дмитровська, Аліна Доценко, Наталія Маєвська, Владислава Наговіцина, Діана Русіна, Павло Українець, Вікторія Шургальська, Вікторія Колокольна, Аліна Ільїна, Аліна Петухова, Маргарита Фасольняк, Валерія Мудрак, Дар'я Кустовська, Юлія Закусило, Людмила Бегаль, Аня Яцун, Аліса Бельскіте, Данило Глушаков, Ірина Головаш, Ірина, Попкова, Євгеній Приходько, Руслана Степанишина, Аліна Качан, Дарина Кипіч, Роман Шевчук.

 

 

 

 
  Разом з тим, дипломи отримали хлопці та дівчата, які наразі захищають нашу країну перебуваючи в лавах ЗСУ. Магістри не одержали дипломи особисто, адже знаходяться на позиціях. Факультет захисту рослин, біотехнологій та екології щиро вдячний воїнам за їх мужність, незламність, за відвагу й міць — на їхніх плечах тримається наше мирне небо і саме вони наближають перемогу України!

 

  Магістрам спеціальності 202 «Захист і карантин рослин» за освітніми програмами «Захист рослин», «Карантин рослин» дипломи вручали декан факультету, професор Юлія Коломієць, завідувач кафедри ентомології, інтегрованого захисту та карантину рослин, професор Микола Доля, завідувач кафедри фітопатології ім. академіка В. Ф. Пересипкіна, кандидат сільськогосподарських наук Дмитро Гентош. Заступник декана з навчальної роботи, доцент Оксана Сикало щиро привітали випускників, побажала миру та сміливих кроків вперед, а далі прочитала наказ для вручення дипломів. 

 

 

  Привітав випускників завідувач кафедри інтегрованого захисту та карантину рослин, професор Микола Доля. «Будьте завжди людяними у прийнятті будь-яких рішень, крокуйте вперед, не зупиняйтеся на досягнутому. Не забувайте університет, факультет, памʼятайте, що ми завжди на вашому боці й завжди раді вас бачити! Ми готові плідно співпрацювати з вами, як із спеціалістами компаній, лабораторій чи підприємств. Будьте щасливими, нехай перед вами відкриваються нові можливості та великі перспективи!», — промовив Микола Миколайович.

  Магістрам спеціальності 162 «Біотехнології та біоінженерія», за освітньою програмою «Екологічна біотехнологія та біоенергетика», дипломи вручали декан факультету, професор Юлія Коломієць, завідувач кафедри фізіології, біохімії рослин та біоенергетики, доктор біологічних наук, професор Світлана Прилуцька. Заступник декана з навчальної роботи і господарської діяльності Петро Дрозд побажав випускникам легкої дороги у світле майбутнє й прочитав наказ для вручення дипломів.

 

  

  Привітала випускників завідувач кафедри фізіології, біохімії рослин та біоенергетики, професор Світлана Прилуцька. «Де фініш, там по суті старт! Бажаю вам легкого працевлаштування, професійного розвитку, карʼєрного зростання. Ви наша гордість, наше майбутнє! Щиро вдячна ЗСУ, які дозволяють нам навчати вас, жити, творити під мирним небом!»,промовила Світлана Володимирівна.

  Слід зазначити, що дипломи магістра отримали фахівці компанії «Сингента», які вміло поєднували роботу за фахом в провідній компанії світу та навчання на факультеті захисту рослин, біотехнологій та екології!

  Магістрам спеціальності 101 «Екологія», за освітніми програмами «Екологічний контроль та аудит», «Екологія та охорона навколишнього середовища», дипломи вручали декан факультету, професор Юлія Коломієць, завідувач кафедри екології агросфери та екологічного контролю, доцент Олена Наумовська, завідувач кафедри загальної екології, радіобіології та безпеки життєдіяльності, доктор біологічних наук Алла Клепко, кандидат сільськогосподарських наук, доцент Сергій Павлюк. Заступник декана з наукової та міжнародної діяльності Валерія Бондарь побажала випускникам залишатися такими ж амбітними та активними, а далі зачитала наказ для вручення дипломів.

 

  Привітала випускників завідувач кафедри екології агросфери та екологічного контролю, доцент Олена Наумовська. «Шановні випускники, хочу подякувати вашим батькам за ваше виховання, за вашу щирість та доброту. Бажаю вам мирної, щасливої дороги в майбутнє!»,промовила Олена Іванівна. Також, привітав випускників доцент цієї ж кафедри Сергій Павлюк. «Нехай ці дипломи приносять вам моральне та фінансове задоволення. Нехай ваша стежина переросте в добротну асфальтовану дорогу, яка приносить щастя, здоров'я, достаток!»,промовив Сергій Дмитрович.

 

 

 

  Звання магістра з екології отримав й військовий Олександр Макаров. Олександр для нас приклад неймовірної сили та мужності, стійкості та відваги! Його шлях на полі бою розпочався ще у 2014 році, під час повномасштабного вторгнення, бувши командиром він втратив весь взвод, проте не втратив надію, віру, не втратив любов у серці. Проходячи лікування після тяжкого поранення, Олександр ще й встиг навчатися на факультеті. Факультет захисту рослин, біотехнологій та екології пишається, що має таких випускників та щиро вдячний Олександру за можливість навчати студентів під мирним небом! 

  До слова, директор Наукової бібліотеки НУБіП України Тетяна Кіщак відзначила грамотою найактивнішого користувача серед магістрів-випускників, що під час навчання найчастіше користувався послугами бібліотеки, як друкованими виданнями, так і електронними ресурсами. Найактивнішим користувачем стала Аліна Доценко, магістр спеціальності 162 «Біотехнології та біоінженерія».

  Вручення дипломів супроводжували відеосвітлини, які з’являлися на екрані від кожної спеціальності. Фотокартки занурили випускників та викладачів у щасливі спогади, нагадавши про минулі роки. В кінці зустрічі, пролунала пісня «Вишневий садок» (автор Сергій Василюк) з живим виконанням під гітару від студентів факультету.

 


  Щиро вітаємо випускників факультету з отриманням диплома магістра! Бажаємо вам знайти своє місце в житті, успіхів у всіх починаннях, великих та малих перемог! Веселих, сонячних днів вам, багато радості від життя, посмішок, щирих і добрих людей навколо, здійснення всіх мрій! Ставте перед собою цілі та активно працюйте над їх втіленням. Легкого, не обтяжливого, радісного успіху, який буде супроводжувати у всіх справах. Бажаємо домогтися всього, до чого прагне ваша душа, бажаємо реалізувати свої таланти та знайти роботу, яка буде приносити матеріальне й моральне задоволення. Колектив факультету захисту рослин, біотехнологій та екології пишається вами й з радістю запрошує продовжити навчання в нашому університеті на аспірантурі!


Наталія Батрак

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook