Пройшов успішний захист магістерських робіт!

16 листопада 2023, 13:42

 13-14-15 листопада відбувся захист магістерських робіт спеціальності 162 «Біотехнології та біоінженерія», за освітньою програмою «Екологічна біотехнологія та біоенергетика». Захист робіт пройшов для 28 студентів денної та 8 заочної форм навчання. До складу комісії увійшли: голова комісії — завідувач кафедри фізіології, біохімії рослин та біоенергетики, доктор біологічних наук, професор Світлана Прилуцька, члени комісії — доктор сільськогосподарських наук, професор, гарант освітньо-професійної програми «Екологічна біотехнологія та біоенергетика» ОС «Магістр» Микола Лісовий, завідувач кафедри екобіотехнології та біорізноманіття, кандидат біологічних наук, доцент Олена Кваско, кандидат біологічних наук, доцент Тетяна Ткаченко, секретар комісії — доцент, кандидат сільськогосподарських наук Наталія Нестерова.


   Роботу комісії з вітальним словом відкрила декан факультету, професор Юлія Коломієць, яка щиро побажала студентам успішного захисту дипломних робіт, наполегливості та сміливості, а комісії − плідної, легкої роботи.

 

   Захист робіт відбувався у формі дискусії між здобувачами та членами комісії й науковими керівниками магістерських робіт. В ході захисту робіт, члени комісії відзначили студентку ОПП «Екологічна біотехнологія та біоенергетика» Єлизавету Сокіл, яка представила дипломну роботу на тему «Мікроклональне розмноження промислово цінних ягідних культур», науковий керівник к.б.н., доцент Олена Кваско. Метою її роботи була оптимізація умов отримання асептичних рослин ожини та їх мікроклонального розмноження. Дипломна робота виконувалася в навчально-науковій лабораторії біотехнології та клітинної інженерії. Практична значущість роботи полягала в розробленні рекомендацій щодо ефективного мікроклонального розмноження рослин ожини з отриманням великої кількості посадкового матеріалу.

 

    Голови екзаменаційних комісій всіх спеціальностей факультету зазначили, що всі претенденти на присвоєння ОС «Магістр» зі спеціальності чудово справилися з поставленими завданнями, продемонстрували професіоналізм, високий рівень представлених робіт, володіння науковими знаннями, надавали логічні й обґрунтовані відповіді, показали свій інтелектуальний та професійний розвиток під час навчання в університеті. Кожен автор підтвердив актуальність проведених досліджень, показав різноманіття й оригінальність практичних елементів роботи. У процесі виникали цікаві, жваві обговорення, проте всі учасники дискусій одноголосно підкреслили, що результати наукових досліджень можна сміливо реалізовувати в провідних аграрних підприємствах України.  

   Бажаємо магістрам факультету захисту рослин, біотехнологій та екології з легкістю досягати поставлених цілей, бути успішними, продуктивними, ідейними та не втрачати креативне мислення!

Наталія Батрак

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook