Тепла зустріч з майбутніми абітурієнтами — День відкритих дверей на факультеті захисту рослин, біотехнологій та екології!

10 листопада 2023 року
  9 листопада 2023 року НУБіП України та зокрема факультет захисту рослин, біотехнологій та екології гостинно зустрів учнів шкіл, ліцеїв, гімназій, батьків та викладачів. Завдяки кропіткій праці колективу на факультет завітала чимала кількість майбутніх абітурієнтів з м. Києва, області та інших регіонів. До слова, День відкритих дверей проходить регулярно та є чудовою нагодою для школярів й зацікавлених осіб ознайомитися з роботою факультету, дізнатися більше про навчання, дослідження, можливості та перспективи.

  

  З вітальним словом та презентацією про університет до гостей звернувся ректор НУБіП України Станіслав Ніколаєнко. Учасники заходу дізналися інформацію щодо особливостей вступної кампанії 2024, познайомилися із Сенатом студентської організації, дізналися про переваги навчання в університету та можливості творчого й спортивного розвитку. Майбутні абітурієнти прогулялися унікальною територією університету, завітати до Ботанічного саду. В ході зустрічі працівники факультету захисту рослин, біотехнологій та екології презентували гостям спеціальності й освітні програми, навчальні та наукові експонати, що використовуються під час навчання. Школярі активно взаємодіяли з експонатами, ближче познайомитися із напрямками діяльності факультету та отримали відповіді на свої запитання.

 

 

 
   Після основної частини декан факультету Юлія Коломієць запросила всіх до 4-го корпусу, де гості мали змогу зігрітися чаєм та продовжити знайомство безпосередньо з факультетом. Юлія Василівна розповіла, у якому форматі проходить навчання, про змістовне наповнення програм, лекції, лабораторні, виробничі практики, які існують варіанти подальшого працевлаштування, про переваги навчання саме на факультеті захисту рослин, біотехнологій та екології. Вона підкреслила, що у студентів також є можливість отримати подвійні дипломи, тобто отримувати знання у двох університетах одночасно — в Україні та за кордоном, проходити практику в лабораторіях та компаніях за межами країни (в Нідерландах, Польщі, Норвегії та ін.), навчатися іноземними мовами.

 

 

 

  Студенти забезпечені гуртожитком, гарними умовами проживання, мають цікаве різноманітне студентське життя — спортивні секції, творчі і мистецькі колективи, наукові гуртки, клуби за інтересами. Юлія Василівна зазначила, що здобути освіту студенти зможуть як на денній, так і на заочній формах навчання, на бюджетній та контрактній основі. Особливо детально, вона розповіла про місця та посади працевлаштування, після отримання тої чи іншої спеціальності, та наголосила, що факультет постійно працює над розширенням співпраці з роботодавцями, щоб студенти після навчання відразу могли працевлаштуватися за здобутою спеціальністю. 

 

 

 

  Завідувачі кафедр та науково-педагогічні працівники факультету із задоволенням провели для гостей екскурсію корпусом та лабораторіями. Гості побачили, що лабораторії факультету облаштовані мультимедійним обладнанням, мають сучасну матеріально-технічну базу, більшість оснащена приладами європейської якості та інструментами необхідними для підготовки магістерських робіт й проведення наукових досліджень. Під час екскурсії по кафедрах викладачі розповіли про наукові експерименти, що проводяться в лабораторіях, показали обладнання, експонати, колекції, якими користуються дослідники.

 

 

 

 

   

  Учні ознайомилися із дослідженнями у галузі біотехнології, фізіології, біохімії, мікробіології, молекулярної біології та клітинної інженерії. Разом з тим, гості не лише отримати цікаву та актуальну інформацію, а й дізнались, як працює лабораторне обладнання,  мікроскопи, бінокулярні лупи, термостати, ламінарні бокси, переглянули гербарні та фіксовані зразки рослин з ознаками хвороб, побачили колекцію рослин у культурі invitro, яка налічує близько 40 різних видів та сортів, як отримують безвірусний посадковий матеріал, проводять діагностику хвороб молекулярними методами, отримують біопрепарати з рослинної та мікробної сировини, вивчають особливості вирощування мікроорганізмів-продуцентів промислово важливих речовин. 

 

  Наприкінці, було чимало запитань від аудиторії щодо спеціальностей, пільг, бюджетної форми навчання, умов вступу. Завідувачі кафедр, викладачі та декан факультету отримали багато відгуків від учасників заходу, які дякували за гарно проведений час, цікавинки факультету, якість подачі інформації, чіткість та повноту відповідей на запитання. Найголовніше те, що ця зустріч допомогла учням поповнити скарбничку вражень, отримати позитивні емоції, краще зрозуміти, яким буде навчання в університеті та майбутня професія, що неодмінно допоможе школярам зробити правильний вибір. Факультет на чолі з Юлією Василівною висловлює подяку всім, хто долучився до організації заходу — директорам, завідувачам, викладачам шкіл, ліцеїв, гімназій за активну позицію та плідну співпрацю. 

Наталія Батрак

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook