День відкритих дверей на факультеті захисту рослин, біотехнологій та екології: зустрічаємо випускників коледжів й технікумів України!

11 листопада 2023, 10:00
  16 листопада 2023 року НУБіП України та зокрема факультет захисту рослин, біотехнологій та екології гостинно запросив випускників коледжів й технікумів України, батьків, викладачів та всіх бажаючих познайомитися з роботою факультету, дізнатися більше про навчання, можливості та перспективи.

  На факультет захисту рослин, біотехнологій та екології завітали гості із Верхівнянської філії Житомирського агротехнічного коледжу, Шацького лісового фахового коледжу ім. В.В.Сулька, Олександрійського аграрного фахового коледжу Білоцерківського НАУ, Боярського фахового коледжу НУБіП України, Бобровицького фахового коледжу ім. О.Майнової НУБіП України. В ході зустрічі працівники факультету презентували спеціальності й освітні програми, навчальні та наукові експонати, що використовуються під час навчання. Гості охоче взаємодіяли з експонатами та дізнавалися про напрямки діяльності факультету.

 

 

  Після основної частини декан факультету Юлія Коломієць запросила бажаючих до 4-го корпусу, де гості мали змогу продовжити знайомство вже з лабораторіями та НПП факультету. Завідувачі кафедр із задоволенням провели для гостей екскурсію корпусом й лабораторіями, показали, що лабораторії факультету облаштовані мультимедійним обладнанням, мають сучасну матеріально-технічну базу, більшість оснащена приладами європейської якості та інструментами необхідними для підготовки магістерських робіт та наукових досліджень. Під час екскурсії викладачі факультету розповіли про наукові експерименти, що проводяться в лабораторіях, показали обладнання, експонати, колекції, якими користуються дослідники. Гості на власні очі побачили, як працюють мікроскопи, бінокулярні лупи, термостати, ламінарні бокси, переглянули гербарні та фіксовані зразки рослин з ознаками хвороб, побачили колекцію рослин у культурі in vitro, зрозуміли, як проводять діагностику хвороб молекулярними методами.

 

 

  Юлія Коломієць надала всю актуальну та корисну інформацію щодо вступу-2024, інформацію щодо термінів подачі документів, підкреслила переваги навчання в університеті, наголосила, що у студентів є можливість отримати подвійні дипломи, проходити практику в провідних лабораторіях та компаніях України, а також за межами країни (в Нідерландах, Польщі, Норвегії та ін.), навчатися іноземними мовами, крім того, є можливості для особистого, творчого й спортивного розвитку. 
 

 

 

  Юлія Василівна детально розповіла, у якому форматі проходить навчання, лекції, лабораторні, виробничі практики, які існують варіанти подальшого працевлаштування. Підкреслила, що всі студенти забезпечені нормальними умовами проживання, мають цікаве різноманітне студентське життя, відвідують спортивні секції, творчі й мистецькі колективи, наукові гуртки, екскурсії, театри. Юлія Василівна зазначила, що освіту здобувають, як на денній, так і на заочній формах навчання, на бюджетній та контрактній основі. Особливо детально, вона розповіла про місця та посади працевлаштування після університету, підкресливши, що факультет постійно працює з Радою роботодавців, розширює межі співпраці.

 

  Наприкінці, було багато запитань від аудиторії та чимало відгуків з приводу організації заходу. Переважно, майбутніх абітурієнтів цікавили умови вступу для пільгових категорій населення, можливість навчання за кошти державного бюджету, вартість проживання в гуртожитку, пріоритетність вибору спеціальності для вступу. Випускники відзначили якість подачі та повноту інформації співробітників факультету, подякували за теплу зустріч. Сподіваємося, що всі учасники заходу отримали заряд позитивних емоцій, гарно провели час та одержали необхідну інформацію для того, аби зробити правильний вибір!
  Факультет захисту рослин, біотехнологій та екології на чолі з Юлією Коломієць висловлює подяку всім, хто долучився до організації заходу — директорам, завідувачам, викладачам, а особливо директору Бобровицького фахового коледжу ім. О.Майнової НУБіП України Андрію Матвієнку!

Наталія Батрак

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook