І етап «Фестивалю студентської науки - 2023» на факультеті захисту рослин, біотехнологій та екології!

22 травня 2023 року

  Щорічно навесні Національний університет біоресурсів і природокористування України святково розпочинає «Фестиваль студентської науки». Попри воєнний стан в країні, студентство факультету захисту рослин, біотехнологій та екології представляло свої досягнення в науковій та інноваційній діяльності в очному форматі.


  На І етапі Фестивалю, що проходив з 24 квітня по 12 травня 2023 року, 15 студентських наукових гуртків факультету презентували наукові здобутки за минулий рік та стратегію їх розвитку на майбутній. Найперше експертне журі оцінило інформацію розміщену на вебсторінках гуртків, а вже 5 травня пройшло очне засідання із заслуховування звітів старост.

 
  Оцінювали звіти та досягнення наукових гуртків професійні члени журі, що містили представників Спілки молодих вчених НУБіП України у складі – Юлія Дмитренко (агробіологічний факультет), Оксана Пилипчук (факультет харчових технологій та якості продукції АПК), Олександр Леснік (ННІ лісового і садово-паркового господарства); представників Ради аспірантів у складі – Максим Бур’янчук (ННІ лісового і садово-паркового господарства), Олексій Кононенко (агробіологічний факультет); представників Студентського наукового клубу в складі – Маргарита Ігнатенко, Ангеліна Ступка, а також науково-педагогічних працівників факультету – доцент кафедри екології агросфери та екологічного контролю Євгеній Бережняк й асистент кафедри ентомології, інтегрованого захисту і карантину рослин Ольга Статкевич.


  Слід зазначити, що наукові гуртки факультету постійно модернізують власні дослідження та розробки, формують новий стиль проведення досліджень, уміло поєднуючи очні зустрічі із дистанційними формами роботи. Разом з тим, активно публікують результати своїх унікальних досягнень, беруть участь в конкурсах студентських наукових робіт та олімпіадах, що значно підвищує їх фаховий рівень.

 

 

 
  Рівень досягнень гуртків настільки високий, що експертному журі було надзвичайно важко виділити переможців та призерів! Проте, в результаті напруженої та толерантної боротьби протягом І етапу «Фестивалю студентської науки - 2023» журі встановило гуртки-призери:

  • І місце виборов студентський науковий гурток «Екологічний моніторинг» (староста – Аліна Будакова, науковий керівник – ст. викл. Анна Сальнікова);
  • ІІ місце розділили між собою гурток «Entomologist» (науковий керівник – PhD, асист. Ольга Статкевич) та гурток «Екологія довкілля» (науковий керівник – к.с.-г.н., доц. Євгеній Бережняк);
  • ІІІ місце отримали три команди: гурток «Біотехнології рослин» (науковий керівник – д.с.-г.н., проф. Юлія Коломієць), «Фітопатологія» (науковий керівник – д.с.-г.н., доц. Мирослав Піковський) та гурток «Агробіотехнологія» (науковий керівник - к.с.-г.н., доц. Оксана Лобова).

 

 

 

 

  Щиро пишаємося керівниками й членами гуртків факультету захисту рослин, біотехнологій та екології, вдячні за вашу наполегливу, плідну роботу! Бажаємо всім учасникам Фестивалю подальших успіхів та натхнення для досягнення нових наукових вершин!

Наталія НЕСТЕРОВА,
Голова ради молодих вчених ФЗРБтаЕ

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook