Кафедра аграрного, земельного та екологічного права ім. академіка В.З. Янчука переймає естафету проведення відкритих лекцій

20 лютого 2024, 10:23

Згідно з графіком проведення відкритих лекцій у другому семестрі 2023 – 2024 н. р. у Національному університеті біоресурсів і природокористування України професоркою кафедри аграрного, земельного та екологічного права ім. академіка В.З. Янчука Оленою Гафуровою 20 лютого 2024 р. було проведено відкрите лекційне заняття з дисципліни «Аграрне право» на тему «Правове регулювання фінансових відносин сільськогосподарських підприємств» для студентів 4 курсу спеціальності «081 Право».

У лекційному матеріалі висвітлювалися питання, пов’язані із застосуванням такого механізму кредитування виробників сільськогосподарської продукції як аграрні розписки.

Зокрема, лекторка звернула увагу на ряд прогалин в аграрному законодавстві щодо визначення їх правової природи, охарактеризувала практику Верховного Суду у цій сфері, детально зупинилася на характеристиці прав та обов’язків сторін за аграрними розписками, а також на порядку їх виконання.

 

Окремий лекційний блок було присвячено особливостям оподаткування в аграрному секторі економіки країни.

 

Так, Олена Гафурова розкрила порядок стягнення єдиного податку для 4 групи платників, охарактеризувала пільги по земельному податку і податку на доходи фізичних осіб для власників ОСГ, вказала на зміни у податковому законодавстві, обумовлені воєнними діями на території України, зупинилася на дискусійних моментах такого нововведення як мінімальне податкове зобов’язання.

 

Висловлюємо щиру вдячність всім, хто долучився до відкритого лекційного заняття! 

Олена Гафурова,
професорка кафедри аграрного, земельного
та екологічного права ім. академіка В.З. Янчука

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook