Любов до тварин – шлях до омріяної професії!

21 лютого 2024 року

Існує багато дискусій та спорів щодо престижності та важливості обраної професії. Проте, питання щодо найгуманнішої професії, майже не викликає сумнівів, оскільки саме фах ветеринарного лікаря є тим збірним поняттям, що виражає любов до найвідданіших та безкорисливих істот – тварин. Любов до тварин є однією із найпрекрасніших рис людської натури. Це почуття, яке здатне не лише збагачувати внутрішній світ людини, але і робити нас кращими, вчить співчуттю, відповідальності та безкорисливості. Тварини приносять у наше бентежне життя масу радості та приємного товариства.
Саме такі високі та благородні наміри – любові та піклування про тваринний світ, переслідують члени херсонського «Клубу Дивосвіт». Цей клуб об’єднує однодумців закладів загальної середньої освіти міста Херсон, які поєднані однією метою – пізнання фауністичного різноманіття нашої планети.
Тому із ціллю поглиблення спеціальних знань щодо догляду та утримання екзотичних і тропічних тварин у якості домашніх улюбленців, у якості спікера було запрошено доктора ветеринарних наук, доцента кафедри фармакології, паразитології та тропічної ветеринарії Гончарова Сергія Леонідовича.

Темами спілкування для шанованого зібрання були різноманітні варіанти утримання екзотичних тварин, правильне обрання умов утримання і годівлі, можливі захворювання тварин у разі порушення умов догляду за ними тощо. На зустрічі було присутніми 73 учні, які представляли різні заклади освіти міста Херсон. Було задано масу різноманітних та цікавих запитань, які виникли у членів «Клубу Дивосвіт» після заслуховування лектора.

Варто відмітити, що незважаючи на те, що нині Херсон перебуває у прифронтовій зоні та щоденно піддається атакам російських загарбників, попри величезні складнощі із зв’язком та комунікацією у членів клубу знаходиться можливість та час систематично проводити засідання і заслуховувати доповіді спікерів. Проте, найголовніше, що учні у своїх дитячих серцях знаходять місце та час для любові до тварин навіть в умовах війни.

Окремо, Сергієм Леонідовичем було проведено профорієнтаційну роботу серед учнів та учасників тематичного клубу із презентацією одного із найбільших в Україні факультетів ветеринарної медицини, який є підрозділом Національного університету біоресурсів та природокористування України. Було відзначено переваги отримання профільної освіти у складі дружньої університетської родини, яка має потужні професорсько-викладацький склад та матеріально-технічну базу. Адже правильний вибір професії – це по суті вибір власного життєвого шляху, власної долі, майбутнього. Саме майбутнього, тому що від правильності обраної дороги залежить багато в чому те, як складеться подальше життя. І є впевненість, що у чудових та щирих учнів Херсону майбутнє життя складеться щасливо під прапором вільної України-Переможниці!

Сергій Гончаров,

доктор ветеринарних наук, доцент кафедри фармакології, паразитології і тропічної ветеринарії
 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook