Гостьова лекція з курсу «Фінансовий та інвестиційний менеджмент»

21 лютого 2024 року

16 лютого 2024 року була проведена гостьова лекція для магістрів освітньої програми «Управління інноваційною та консалтинговою діяльністю» з курсу «Фінансовий та інвестиційний менеджмент» на тему «Аналіз фінансової звітності підприємства» експертом в оцінці бізнесу Чмеруком Олександром, співзасновником та фінансовим партнером Mavka Group – компаніІ у Брюсселі, Бельгія.


На лекції Олександр ознайомив слухачів з основами побудови та аналізу трьох основних фінансових звітів компаній: балансу (a balance sheet), звіту про рух грошових коштів (a statement of cash flow), звіту про фінансові результати ( a statement of incomes).
На прикладі фінансової звітності компанії Apple магістри розібралися з особливостями формування звітності в міжнародних компаніях та самостійно спробували сформувати звіти на прикладі.


Якщо у інвестора не вистачає власних знань і умінь в інвестиційній діяльності, він звертається за допомогою. Консультування замовника з питань раціональності вкладів, аналізу та обґрунтуванню перспектив для розвитку і використання наукових і технічних нововведень, а також інновацій в організаційній сфері називається інвестиційним консалтингом. При цьому враховується предметна область, в якій робиться внесок фінансових заощаджень або активів, а також проблеми та особливості власне клієнта.
Саме по собі інвестиційне консультування, як правило, має такі напрямки в діяльності:
• Розробка, аналіз і аргументування найкращих схем по фінансуванню різних інвестиційних проектів;
• Створення для кожного замовника індивідуальних схем реалізації інвестиційних проектів;
• Послуги з надання довідки і підтримки в процесі здійснення перших двох завдань;
• Консультування інвесторів з різних видів вкладення фінансів, а також джерел щодо залучення різних капіталовкладень.

 

Олександр є магістром фінансів, спеціалізація корпоративні фінанси американського університету Хюстона та Київської Школи Економіки.
В аудиторії виникало багато запитань до лектора на які вони отримували детальні відповіді. Після лекції деякі слухачі обмінялися контактами з Олександром Миколайовичем та домовилися про подальшу співпрацю.

Олександр Розенблат,

староста магістерської програми ««Управління інноваційною та консалтинговою діяльністю»

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook