Неформальна освіта в навчальному процесі здобувачів ОС «Магістр» спеціальності 051 «Економіка» ОП «Економіка підприємства»

21 лютого 2024 року
Неформальне навчання – процес здобуття освіти, що не регламентований місцем, терміном і формою навчання та не передбачає отримання документів про освіту державного зразка.
До сфери неформального навчання, що реалізується в Національному унверситеті біоресурсів і природокористування України, належать індивідуальні заняття (сертифікатні програми, тренінги, короткотермінові курси, літні школи тощо під керівництвом тренерів, репетиторів та інших фахівців). У більшості випадків неформальне навчання передбачає отримання слухачами актуальних практичних і теоретичних знань, навичок, оволодіння сучасними методами розв'язання професійних завдань, підвищення рівня їх професійної компетентності, вдосконалення існуючих знань та їх саморозвиток.
Слід відмітити, що отримані при цьому результати навчання можуть бути перезараховані здобувачам освіти у їх формальному навчанні. Тобто студенти мають можливість отримати оцінку підсумкового контролю із окремих дисциплін за знання здобуті в процесі неформального навчання не лише в стінах НУБІП України, а й за його межами.
Результати навчання, здобуті шляхом неформальної освіти, визнаються в системі формальної освіти в порядку, визначеному законодавством, а процедури їх визнання описуються Порядком визнання результатів навчання здобувачів вищої освіти, здобутих шляхом неформальної та/або інформальної освіти, у Національному університеті біоресурсів і природокористування України.

Одним із заходів практичної реалізації неформальної освіти здобувачів ОС «Магістр» спеціальності 051 «Економіка» ОП «Економіка підприємства» була їх участь у курсі лекцій «Прикладна міжнародна аграрна торгівля: підходи, моделі та методи», що були організовані в рамках проєкту Німецько-український агрополітичний діалог (АПД)при Національній асоціації сільськогосподарських дорадчих служб України «Дорада» за підтримки Федерального міністерства продовольства і сільського господарства (BMEL). 

Студенти-магістри приймали активну участь у лекціях та виконували домашні завдання. В результаті успішного завершення навчання Пасько Олександр, Тягнирядно Олег та Берлінець Ярослав отримали сертифікати за участь в обсязі 90 годин (2 ЕСТS).
 
 
 Відповідно до Порядку визнання результатів навчання здобувачів вищої освіти, здобутих шляхом неформальної та/або інформальної освіти у НУБіП України результат проходження даного курсу було зараховано цим здобувачам  як виконання курсової роботи з дисципліни “Аграрна політика”.
 
  
 
Вітаємо майбутніх фахівців на шляху професійного зростання і бажаємо подальших успіхів у навчанні та кар’єрі!
 
Наталія Суліма, к.е.н., доцент кафедри економіки,
куратор групи магістрів спеціальності
051 «Економіка» ОП Економіка підприємства

 
Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook