Зове на бій Небесна Сотня за України майбуття

22 лютого 2024 року

9    День Героїв Небесної Сотні — пам'ятний день, що відзначається в Україні 20 лютого з метою увічнення великої людської, громадянської і національної відваги та самовідданості, сили духу і стійкості громадян, завдяки яким змінено хід історії нашої держави, для гідного вшанування подвигу Героїв Небесної Сотні, які віддали своє життя під час Революції Гідності (листопад 2013 року — лютий 2014 року), захищаючи ідеали демократії, відстоюючи права і свободи людини, європейське майбутнє України.  

     В той час навіть ніхто уявити не міг, що ця мирна акція може перерости у криваву бійню з численними жертвами, а величні київські храми стануть шпиталями для важкопоранених і останнім притулком для полеглих - 107 загиблих Героїв Небесної Сотні.

    19.02.2024 року в наукові бібліотеці відбулася патріотична година пам'яті "Зове на бій Небесна Сотня за України майбуття".

8      Гостем заходу був журналіст із Бахмуту Володимир Березін, який тимчасово проживає в нашому місті. Цікавою була розповідь - спомин  про перший довготривалий громадсько - політичний протест в історії Донеччини за часів Незалежної України, учасником якого він був. Презентував  фотохроніку тих подій ,  яку можна оглянути відвідавши  бібліотеку.

64     Подвиг героїв Небесної Сотні має визначне значення для нашої Батьківщини. Ми Єдина країна! Ми всі прагнемо одного – миру, спокою, міцної і квітучої держави та мирного неба над головою.

10Наукова бібліотека

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook