Проведено відкриті лекції на кафедрі ветеринарної гігієни імені професора А.К.Скороходька

22 лютого 2024, 15:00

Згідно графіку відкритих лекцій на факультеті ветеринарної медицини 21 лютого 2024 року на кафедрі ветеринарної гігієни імені професора А.К. Скороходька було прочитано дві відкриті лекції.
Так, кандидат ветеринарних наук, доцент кафедри Віта Михальська провела відкриту лекцію з дисципліни «Гігієна тварин» для студентів 3 курсу 12 групи ОС «Магістр» спеціальності 212 «Ветеринарна гігієна, санітарія і експертиза» на тему «Гігієнічні вимоги до кормів».
На лекції були присутні професори кафедри Ольга Якубчак та Лариса Шевченко, доценти Василь Поляковський, Ніна Кос'янчук, старший викладач Роман Димко, заступник декана з навчально-виховної роботи, доцент Сергій Деркач, відповідальна за проведення відкритих лекцій на факультеті, доцент Наталія Бойко.

Були розглянуті питання щодо оцінки якості та безпечності кормів, гігієнічні вимоги до заготівлі, зберігання та згодовування кормів, заходи профілактики захворювань, що пов’язані з хімічним складом кормів, вмістом отруйних та токсичних речовин, забруднення бур’янами та комірними шкідниками.

На 4 парі кандидат ветеринарних наук, старший викладач кафедри Роман Димко провів відкриту лекцію з дисципліни «Ветеринарно-санітарна інспекція» для студентів 5 курсу ОС «Магістр» спеціальності 212 «Ветеринарна гігієна, санітарія і експертиза» на тему «Державний контроль (інспектування) стосовно дотримання вимог законодавства у сфері ветеринарної медицини та безпечності і якості харчових продуктів операторами ринку, які проводять діяльність з розведення, вирощування, утримання, обігу птиці, виробництва яєць і яйцепродуктів».
На лекції були присутні завідувач кафедри, доцент В’ячеслав Соломон, професори кафедри Ольга Якубчак, Світлана Ткачук, доценти Василь Поляковський, Віта Михальська, Ніна Кос'янчук, асистент кафедри Юлія Гриб, заступник декана з навчально-виховної роботи, доцент Юрій Жук, відповідальна за проведення відкритих лекцій на факультеті, доцент Наталія Бойко.

 

Згідно плану проведення відкритої лекції було розглянуто ряд наступних питань: завдання державного ветеринарно-санітарного контролю та нагляду за дотриманням законодавства у сфері ветеринарної медицини та безпечності і якості харчових продуктів операторами ринку, які провадять діяльність з розведення, вирощування, утримання, обігу птиці, виробництва яєць і яйцепродуктів; загальні ветеринарно-санітарні правила до спеціалізованих птахівничих господарств, ветеринарно-санітарні вимоги до вибору території і розміщення птахівничих господарств; гігієнічні норми утримання і годівлі птиці; ветеринарно-санітарний контроль кормів і води для птиці; вимоги до відбору і заготівлі інкубаційних яєць та експлуатації інкубаторіїв; ветеринарно-санітарні вимоги щодо виробництва харчових яєць.

Робоча група провела детальний аналіз відкритих лекцій та одноголосно висловилась, що вони прочитані на високому рівні.


В’ячеслав Соломон, завідувач кафедри ветеринарної гігієни імені професора А.К.Скороходька

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook