Відкрите заняття з дисципліни «Мобільні платформи та приводи роботів»

22 лютого 2024, 15:26

   22 лютого 2024 року відбулася відкрита лекція, яку провів старший викладач Крушельницький В. В. для студентів 2-го курсу, спеціальності «133 Галузеве машинобудування», спеціалізації «Робототехніка і робототехнічні системи та комплекси» з дисципліни «Мобільні платформи та приводи роботів».

Тема лекції «Основи програмування мікроконтролерів» привернула увагу студентів і тих, хто цікавиться робототехнікою та програмуванням мікроконтролерів. Основна мета лекції - розкрити ключові аспекти програмування мікроконтролерів, звертаючи особливу увагу на найважливіші елементи, що становлять фундамент для розуміння принципів роботи робототехнічних систем.
На лекції було висвітлено структуру програми, детально розглянуто кожен елемент програми та надані відповідні пояснення. Типи даних, змінні, та константи також були вивчені у контексті їх застосування в програмуванні мікроконтролерів. Розглядалися арифметичні оператори, роботу умовного оператора для створення умов виконання певних дій програмою. Крім того розглянуто функцій для роботи з UART та цифровими портами вводу/виводу.
Загалом, лекція була вкрай інформативною та цікавою. Учасники отримали важливі знання та навички, які можуть застосовуватися в реальних проектах з програмування мікроконтролерів.
 
старший викладач кафедри
конструювання машин і обладнання
Ляшко А.П.
старший викладач кафедри
конструювання машин і обладнання

Крушельницький В.В.

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook