Актуальні питання аграрної та продовольчої політики в умовах реалізації євроінтеграційних прагнень України в центрі уваги

22 лютого 2024, 17:00

 22 лютого 2024 р. Проєкт «Німецько-український агрополітичний діалог» (АПД) спільно з Комітетом підприємців АПК при Торгово-промисловій палаті України організували міжнародний захід, на якому було представлено презентацію д-ра Хайнц-В. Штрубенхоффа на тему: «Виклики та можливості вступу України до ЄС. Що варто знати для аграрної та продовольчої політики». Даний захід було проведено при підтримці Національної асоціації сільськогосподарських дорадчих служб України.

Модератором зустрічі була керівниця проєкту «Німецько-український агрополітичний діалог» Марія Ярошко.

 

Доценти кафедри статистики та економічного аналізу НУБіП України Тетяна Куць, Оксана Макарчук та Леся Воляк прийняли участь у даному онлайн заході та долучилися до дискусії щодо перспектив та викликів в сільському господарстві, пов’язаних з процесом європейської інтеграції України та враховуючи наслідки російської війни.

Представники уряду, бізнесу та науковці обговорили необхідні реформи, що можуть бути реалізовані в Україні та ЄС; а також питання як вплине вступ до ЄС на рівень фінансування, інвестування аграрного сектору України та на яку підтримку від ЄС можуть розраховувати українські виробники та мешканці сільської місцевості.

 

На завершення зустрічі директор Національної асоціації сільськогосподарських дорадчих служб України Роман Корінець розповів про IPARD – інструмент для допомоги приєднанню/передвступної допомоги для кандидатів у члени ЄС.

 

 

Доценти кафедри статистики та економічного аналізу,

 

Куць Т.В. та Макарчук О.Г.

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook