Нові знання, можливості та горизонти для майбутніх менеджерів готельно-ресторанного бізнесу

23 лютого 2024 року

     Новий семестр  це завжди чудова нагода для здобуття нових знань і вдосконалення навичок! Як для студентів, так і для професіоналів у своїй галузі новий семестр може стати важливим кроком на шляху до особистого і професійного зростання.

  Студенти 2 курсу спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» ННІ неперервної освіти і туризму в новому семестрі продовжили вивчення дисципліни «Технологія продукції ресторанного господарства».Ця дисципліна є основною компонентою освітньо-професійної програми «Готельно-ресторанний бізнес», яка надає майбутнім рестораторам фундаментальні знання та навички, необхідні для професійної діяльності. На лекційних і лабораторних заняттях з дисципліни студенти вивчають властивості харчової сировини, опановують техніки її обробки та основні принципи і методи приготування страв, закріплюють навички роботи з технологічним обладнанням. Усі ці знання та практичні навички потрібні здобувачам як майбутнім менеджерам готельно-ресторанного бізнесу.
  Перші лабораторні роботи в новому семестрі були присвячені вивченню основних способів кулінарної обробки м’яса та м’ясопродуктів. В ході проведення цікавих експериментів студенти отримали розуміння процесів, які відбуваються під час кулінарної обробки м'яса, включаючи зміни консистенції, аромату та смаку. Вивчали вплив різних методів обробки на якість та безпеку готового продукту. Особлива увага на першій роботі була приділена сучасній технології «Sous Vide». У перекладі з французької назва цієї технології означає «під вакуумом». Отже, її суть полягає у приготуванні вакуумованих продуктів або напівфабрикатів на водяній бані за низьких температур. Завершальним етапом лабораторної роботи була дегустація м’ясних продуктів, приготування яких виконували за технологією «Sous Vide», у пароконвектоматі та за класичною технологією варіння.
 
  Друга робота присвячена стейкам і ступеням їх просмаження. Студенти ознайомились із сучасними видами стейків, їх характеристикою та засвоїли на практиці технологічні режими приготування залежно від ступеню просмаження.
 
 
 
  Такі лабораторні заняття стимулюють студентів до креативного мислення та експериментування зі смаками, ароматами та текстурами м'ясних страв. Вони вчаться розробляти нові рецепти, адаптувати існуючі або вдосконалювати техніки обробки м'яса. Попереду заплановано ще багато цікавих та інформативних занять, що дасть можливість підвищити конкурентоспроможність випускників на ринку праці та сприятиме формуванню успішної кар’єри в підприємствах готельно-ресторанного бізнесу.
 
Марина СЕРДЮК,
професор кафедри готельно-ресторанної справи і туризму

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook