Завідувач кафедри хірургії і патофізіології ім. акад. І.О. Поваженка Микола Малюк прочитав відкриту лекцію з ветеринарної імунології

23 лютого 2024, 15:10

22 лютого 2024 р. студенти 2 курсу факультету ветеринарної медицини прослухали відкриту лекцію доктора ветеринарних наук, професора, завідувача кафедри хірургії і патофізіології Миколи Малюка із ветеринарної імунології на тему «Антигени».

На лекції основну увагу було акцентово на характеристиці антигенів, як основного регулятора імунних реакцій, зокрема на визначенні антигену, його видах, антигенній специфічності, визначенні епітопів, антигенності, впливу фізичних і хімічних факторів на антигенність. Значна увага також була акцентована на антигенах бактерій, вірусів, гельмінтів, пухлин, ад’ювантах, молекулярній структурі антигену.
В кінці лекції студенти активно обговорили презентований матеріал. Лектору було задано велику кількість запитань, на які було дано вичерпні відповіді.

Варто зазначити, що відгуки викладачів і студентів засвідчили про відмінний організаційно-методичний та професійний рівень підготовки до лекції, який став результатом поєднання глибоких теоретичних знань та великого досвіду педагогічної роботи Миколи Олексійовича.

Ю. Харкевич

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook