Виїзні заняття студентів-енергетиків, як спосіб підготуватися до реальної роботи та ключ до розуміння професійних вимог

4 вересня 2023 року

 

ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження активно впроваджує в освітній процес практику проведення виїзних лабораторних занять на промислові, виробничо-комерційні та енергопостачальні підприємства для здобувачів вищої освіти спеціальності 141 «Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка». У новому 2023/2024 навчальному році першими цю хвилю підхопили студенти групи ЕЕЕ-22001б, для яких було організовано виїзне лабораторне заняття з дисципліни «Монтаж енергообладнання і систем керування» на базі енергетичного об’єкту ЖК «Причал». Студентів супроводжували асистент Вікторія Ликтей кафедри електропостачання ім. проф. В.М. Синькова та аспірант Сергій Прокопенко, який детально представив об’єкт, як його безпосередній виконавець. У процесі виконання лабораторної роботи були проведені вступний інструктаж та інструктаж на робочому місці з ПТБ.

 Такі виїзні практичні заняття доповнюють теоретичне навчання практичним досвідом та дозволяють студентам набути навичок, які є необхідними для успішної кар'єри в галузі монтажу електрообладнання. Вони допомагають студентам підготуватися до реальної роботи та розуміння професійних вимог у сфері монтажу електрообладнання.

 Студенти змогли побачити реальні умови на будівництві, ознайомитися з фізичними особливостями місця, де встановлюється трансформаторна підстанція, щоб зрозуміти, як це впливає на процес монтажу та безпеку. Робота з електрообладнанням потенційно небезпечна. Тож подібного роду заняття дозволяють студентам навчитися дотримуватися правил безпеки та використовувати необхідні заходи захисту під час роботи з електричним обладнанням.

 Також не менш важливо, що підчас заняття студенти змогли поспілкуватися та спостерігати за роботою практикуючих фахівців з монтажу електрообладнання, що неймовірно корисно для вивчення реальних робочих методів та кращих практик.

Вікторія Ликтей,

асистент кафедри

 

Сергій Прокопенко,

аспірант кафедри

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook