Профорієнтаційна робота - невід’ємна складова функціонування університету

8 лютого 2024 року

Економічні реалії сьогодення, з одного боку, вимагають все більш серйозного підходу молоді до вибору професії на рівні з отриманням загальноосвітніх знань у загальноосвітніх навчальних закладах, а з іншого - профорієнтаційна робота є невід’ємною складовою функціонування закладу вищої освіти, адже постійно постає питання формування контингенту студентів. 

 

Переважна більшість студентів коледжів, не задумуючись особливо, вже обрали собі професію й здійснюють попередню підготовку до неї. Варто констатувати, що зараз серед досить популярних переважають саме професії з економічною складовою: менеджери, юристи, економісти тощо. З метою допомогти випускникам коледжів зробити відповідальний крок – вибрати університет для подальшого вдосконалення знань щодо обраної професії, яка буде сприяти розвитку особистісних і професійних якостей, впевненості в собі, допоможе досягти визнання і стати успішним, відбулася зустріч викладачів кафедри економіки НУБіП України зі студентами Київського фахового коледжу прикладних наук. 
 
 
Головною метою профорієнтаційної роботи в НУБіП України є презентація університету як закладу вищої освіти, який готує висококваліфікованих фахівців і здійснює пошук найкращих випускників закладів освіти для вступу до університету.
Доценти Чередніченко О.О. і Степасюк Л.М. у своїх виступах поділилися важливими аспектами вибору професійного шляху економіста та розкрили можливості, які відкриває економічний факультет НУБіП України для майбутніх студентів, зокрема, міжнародна мобільність і важливість гармонійного поєднання навчання та розвитку особистості. Доценти зазначили, що університет створює оптимальні умови для розвитку студентів як фахівців і активних громадян. Учасникам заходів запропонована можливість долучитися до соціальних мереж кафедри економіки, де вони можуть отримати відповіді на питання, які їх цікавлять у режимі online. 
 
 
 
 
 
 
Бажаємо успіхів студентам коледжу та маємо надію, що у результаті профорієнтаційної зустрічі вони поповнять студентські лави нашого університету!!!
 
Доцент кафедри економіки,
Олена Чередніченко

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook