Майбутні перекладачі: практикуватись – це цікаво

25 лютого 2024 року

 

20 лютого 2024 року до Національного університету біоресурсів і природокористування України завітав видатний гість із Південної Африки – Олівер Кобус. Пан Олівер – не лише визнаний професійний гравець у крикет, але й голова крикет-підрозділу у Кейптаунському університеті та тренер національної молодіжної збірної в Голландській крикетній лізі в Амстердамі.
 
  Перш ніж переходити до деталей, пан Олівер розповів присутнім, зокрема, студентам і викладачам кафедри фізичного виховання про важливість зайняття спортом та запропонував ідею популяризації крикету в Україні. Захід також відвідав член Олімпійського Комітету України – Юрій Юрійович Кризький.
 
  Після короткої лекції гостя було організовано навчання всіх присутніх правилам гри в крикет. Олівер Кобус вдало продемонстрував та пояснив основи гри, а потім надав можливість усім бажаючим самостійно спробувати свої сили в крикеті на спортмайданчику біля корпусу № 9.
  
  Студентка 3 курсу спеціальності «Філологія» Мирослава Іванюк ділиться своїми враженнями: «Сьогодні у мене з дівчатами була перша можливість попрактикуватись у перекладі. Усе пройшло набагато краще, ніж я собі уявляла, оскільки все відбувалося в комфортній та веселій атмосфері. Були невеликі труднощі під час перекладу, але працюючи в одній команді, ми допомагали одна одній. Також під час перекладу з англійської на українську та навпаки активно використовувалась лексика з теми «Education» та «Sport». Хочу відмітити, що ми впорались з таким не зовсім легким завданням. Ми впевнені, що з кожним разом буде все краще і краще. Досвід, безумовно, незабутній».
 
  Візит Олівера Кобуса не лише був цікавою подією в університетському житті для студентів та викладачів, а й сприятиме розвитку крикету в Національному університеті біоресурсів і природокористування України та нашій країні загалом.
 
 
Євгенія Доріна, Мирослава Іванюк,

студентки гуманітарно-педагогічного факультету 

 
Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook