Плекаємо культурні традиції англійською мовою: 25 лютого – День української жінки

25 лютого 2024, 16:30

 

23 лютого 2024 року на кафедрі іноземної філології і перекладу було проведено освітньо-виховний захід англійською мовою «Famous Ukrainian Women Who Radically Changed the World» зі здобувачами освітньої програми «Англійська мова та друга іноземна», присвячений відомим українським жінкам, які змінили світ.

  Ініціатором та організатором заходу була докторка педагогічних наук, професорка кафедри Олена МОСКАЛЕНКО, яка залучила студентів до цікавого обговорення відомих історичних та сучасних постатей: мудрої красуні Княгині Ольги, Анни Ярославни – доньки Ярослава Мудрого, неперевершеної і яскравої Роксолана Хюррем-Султан, поетеси Лесі Українки, зворушливої і чарівної співачки Квітки Цисик, видатної поетеси Ліни Костенко, художниці Катерини Білокур, народної артистки України Ади Роговцевої. Згадали також відомих спортсменок – тенісистку Еліну Світоліну та фехтувальницю Ольгу Гарлан. Звичайно, говорили про Першу леді – Олену Зеленську та її фото з особливим меседжем на обкладинці журналу «Vogue». Пам’ятаємо про українську жінку-медика, уповноважену з питань реабілітації наших воїнів Юлію Паєвську «Тайру».
 
  Цей перелік українських жінок можна продовжувати дуже довго, жінок, які створюють нашу історію і виконують свою особливу місію у світі. Українські жінки – НЕПЕРЕВЕРШЕНІ!
 
Олена МОСКАЛЕНКО,

професор кафедри іноземної філології і перекладу 


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook