Відкрита лекція з дисципліни «Технологія виробництва продукції бджільництва»

21 лютого 2024, 12:03

   Вже доброю традицією стало проведення відкритих лекцій на кафедрі бджільництва. Не виключенням є і весняний семестр підготовки спеціалістів для аграрного сектору України. 21 лютого 2024 року кандидат с.-г. наук, доцент Головецький Ігор Іванович провів відкриту лекцію в очному форматі на тему: Способи розмноження бджолиних сімей.

   Лекцію проведено на високому науково-методичному рівні з урахуванням усіх вимог, що пред’являються до занять такого типу у вищих навчальних закладах.

   Зміст лекції чітко структурований, актуальний та логічно пов’язаний із попереднім навчальним матеріалом. У своїй доповіді лектор постійно наголошував про зв'язок з попередніми темами, а також наводив приклади із практичного та закордонного пасічникування. Такий підхід є досить ефективним при засвоєнні нової інформації.

   Подача матеріалу була адаптована до рівня академічної аудиторії, а саме студентів 3 курсу факультету тваринництва та водних біоресурсів.

   Студенти мали змогу ознайомитись із існуючими способами розмноження бджолиних сімей, засвоїти поняття про роїння бджіл, періоди розвитку бджолиних сімей впродовж календарного року, причини роїння та його наслідки.

   Для кращого зорового сприйняття студентами матеріалу їм допомагали підготовлені лектором мультимедійні презентації, які зосереджувалися на ключових питаннях складних тем.

   Особливо позитивно було сприйнято студентами бізнес спрямування питань лекції.

   Завершилась лекція обговоренням за участю студентів, викладачів та завідувача кафедри бджільництва Миколи Гавриловича Повознікова, а також колег із інших кафедр факультету. Усі присутні проаналізували відкрите лекційне заняття, зробили слушні зауваження та побажання Ігорю Івановичу успішної та плідної роботи на педагогічній ниві.

 

А що каже про роїння Google?

 

Завідувач кафедри бджільництва

М. Повозніков 

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook