Гостьові лекції на факультеті тваринництва та водних біоресурсів – унікальна можливість передачі цінного досвіду студентам

26 лютого 2024, 15:22
  Факультет тваринництва та водних біоресурсів постійно співпрацює з провідними підприємствами, державними установами, закладами вищої освіти в напрямках наукових досліджень, практичної підготовки та залучення зовнішніх стейкхолдерів до освітнього процесу. Така співпраця є надзвичайно важливою і корисною для здобувачів вищої освіти, адже вони мають можливість отримувати професійну інформацію від фахівців, які безпосередньо працюють в різних сферах тваринництва.
  За сприяння керівництва факультету в рамках дисципліни "Розведення тварин" для здобувачів першого рівня вищої освіти 2 курсу проведено надзвичайно корисну та інформативну гостьову лекцію "Ідентифікація та реєстрація тварин в Україні". На запрошення лектора курсу, доцента кафедри генетики, розведення та біотехнології тварин Василя Бочкова, головний фахівець Державного підприємства "Агентство з ідентифікації і реєстрації тварин" Алла Паришкуро провела лекційне заняття, під час якого детально розповіла про історичні передумови мічення тварин, мету і завдання, які вирішуються за допомогою ідентифікації.
  Під час викладу матеріалу лекції Алла Вячеславівна акцентувала увагу студентів на основних нормативних актах, які регулюють питання ідентифікації тварин. Лекторка детально охарактеризувала Закони України, Положення, інструкції, згідно з якими відбувається ідентифікація та реєстрація тварин, пояснила студентам обов’язки власників тварин, як юридичних, так і фізичних осіб, щодо реєстрації тварин, їх переміщення та забою. Також студенти отримали змістовну інформацію щодо структури та організації процесу реєстрації та ідентифікації тварин в Україні.
  Далі доповідачка ґрунтовно описала всі етапи мічення великої рогатої худоби, овець, кіз, свиней та коней. Алла Вячеславівна зупинилась на всіх деталях ідентифікації свиней, адже при роботі з цим видом тварин існують певні особливості індивідуального та групового мічення. Також було акцентовано увагу студентів на ідентифікації коней, адже ця процедура має деякі відмінності, порівняно з іншими видами тварин. Дуже важливо, що представниця Агентства на реальних прикладах пояснила правила заповнення ідентифікаційних документів, продемонструвала сучасні методи ідентифікації.
  Представлена на лекції інформація викликала жваве обговорення серед студентів, вони задавали багато питань, на які отримали змістовні відповіді, а обговорення цікавої теми продовжилося і після завершення лекції.

  Щиро дякуємо шановній Аллі Вячеславівні за насичену корисною та актуальною інформацією лекцію та активну комунікацію зі студентами! Сподіваємось на подальшу співпрацю!

 
Тарас Якубець,
асистент кафедри генетики,

розведення та біотехнології тварин 


Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook