Розпочали навчальний семестр з користю не лише для себе, а й ЗСУ: студенти факультету харчових технологій та УЯП АПК взяли участь в благодійному ярмарку

18 лютого 2024 року

 Початок нового весняного навчального семестру 2023-2024 навчального року видався продуктивним для викладачів та студентів факультету харчових технологій та управління якістю АПК. Студенти мали можливість відпрацювати технології виготовлення продукції та реалізувати її на благодійному ярмарку, який організував відділ виховної роботи та студентських справ у ННЦ виховної роботи і соціального розвитку.

Відбувся ярмарок «Проводи зими» 15 лютого 2024 року, та підготовка до нього розпочалась задовго до цієї дати.

Студенти обмінялись ідеями щодо страв, їхнього різноманіття та бачення технологій приготування. Тож методом голосування студенти обрали для приготування солодкі смаколики: круасани з різними начинками, тістечка «Картопля», торт «Вафельний» та булочки «Сінабон» та пончики. Готування страв проходило за взаємодії викладачів і студентів в лабораторії факультету, розом ми творило добро та готували смаколики. Розпочали підготовку з підрахунку кількості інгредієнтів відповідно рецептур та, безспосередньо - закупу продуктів. Бажаючих долучитись до благодійної ініціативи виявилось чимало серед студентів 1-4 курсів, тож розподіливши обовʼязки та встановивши послідовність виготовлення - приступили до роботи. Найбільш захопливим видався для студентів процес виготовлення булочок «Сінабон». Перший етап, звичайно, підготовчий: зважили та підготували необхідну кількість інгредієнтів. Зробили заміс тіста, дали йому відпочити і приступили до формування булочок. Після розстоювання - наступний етап: випічка.

Студенти кажуть: «Запах кориці був на всю лабораторію, ледь стримались, аби не провести дегустацію сінабонів. Печемо їх часто на ярмарки, тож рецептура - відпрацьована, баланс інгредієнтів - доведений до ідеалу».

Під час випічки члени Сенату Студентської організації поділились історією виникнення булочок «Сінабон»:

Сінабон — це булочки, які вважаються найвідомішою випічкою у світі. Історія бере початок з 1985 року у сім'ї з Сієтлу (США). Батько Річ і син Грег Комени вирішили придумати унікальний рецепт здобної булочки, яка стане найкращою у світі. Спробувавши багато варіантів, все ж таки, досягли ідеальної, на свою думку, рецептури й почали випікати булочки у вигляді невеликих рулетів, з начинкою з цукру і кориці та вершковим соусом. Цікаво, що таку назву булочки Cinnabon отримали на честь особливого сорту кориці, який в них додають. А суміш для випічки, яка дає тісту досконалу м'якість і повітряну текстуру — офіційно запатентована і тримається у найсуворішому секреті.

Виготовивши усі смаколики, студенти представляли честь факультету та реалізовували випічку на благодійному ярмарку 15 лютого 2024 року, який проводився у студентському IQ-просторі. Усі зібрані кошти на ярмарку «Проводи зими» будуть передані колегам, які на разі захищають нашу країну та перебувають на передовій.

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook